espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 9:05:46 μμ

Κόσμος

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τάχθηκε υπέρ της εναρμόνισης των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον γερμανικό Τύπο.

Οι διαφορές στη μεταχείριση που επιφυλάσσουν διαφορετικές χώρες μέλη έχουν οδηγήσει σε ένα είδος «shopping» των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο κατά προτεραιότητα στις χώρες που προτείνουν ευνοϊκότερους όρους υποδοχής, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εφημερίδες του ομίλου Funke.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 14:00

Deutsce Welle: Η λαϊκή του Μανχάταν επιστρέφει 11 χρόνια μετά

Συντάκτης:
Εκείνη τη μέρα δεν θα ερχόταν καν στη Νέα Υόρκη για να πουλήσει την πραμάτεια του. Είχε κανονίσει να στείλει τον αδερφό του, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή το ακύρωσε λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου η Μελάνια

Συντάκτης:
Στο Κέντρο Επιχειρήσων του Λευκού Οίκου βρέθηκε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ για να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη για τον κυκλώνα Ίρμα.

Δίπλα στον σύζυγό της και πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια φάνηκε να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διαχείριση της μεγάλης κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Φλόριντα εξαιτίας του τυφώνα «Ίρμα».
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Η Ίρμα σφυροκοπάει τη Φλόριντα με σφοδρές καταιγίδες

Συντάκτης:
Συνοδευόμενο από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες, το μάτι του γιγαντιαίου κυκλώνα Ίρμα έφθασε στο έδαφος των ΗΠΑ, σφυροκοπώντας τη Φλόριντα και ωθώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής και να ανακοινώσει την προσεχή επίσκεψή του στην Πολιτεία.
H σημερινή ημέρα των εορτασμών για την εθνική γιορτή της Καταλωνίας, η "Ντιάδα" ήδη από τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, έχει λάβει μία ιδιαίτερη σημασία. Όπως πριν ακριβώς σαράντα χρόνια, στο Πασέο ντε Γκράσια στη Βαρκελώνη, την ίδια ημέρα το 1977 σείσθηκε η πόλη από το παλλαϊκό σύνθημα «Ελευθερία, Αμνηστία και Καθεστώς Αυτονομίας»(Libertat, amnistia i Estatut d’ Autonomia) που ξεστόμισε ένα εκατομμύριο κόσμου ζητώντας δικαίωση κι εθνική παλιγενεσία έπειτα από σαράντα χρόνια φρανκικής καταπίεσης, έτσι και σήμερα οι τοπικές αρχές επιδιώκουν να περάσουν ένα μήνυμα ‘ανυπακοής’ προς την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, που έχει δρομολογήσει την ακύρωση του καταλανικού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Τζένιφερ Λόρενς: «Ο Τραμπ φταίει για τους τυφώνες»

Συντάκτης:
Οι καταστροφικοί τυφώνες που πλήττουν την Αμερική είναι η οργισμένη απάντηση του Θεού και της Φύσης για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και για την πολιτική του, που δεν έχει ως επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Deutsce Welle: Στη ...λαϊκή του Μανχάταν

Συντάκτης:
Εκείνη τη μέρα δεν θα ερχόταν καν στη Νέα Υόρκη για να πουλήσει την πραμάτεια του. Είχε κανονίσει να στείλει τον αδερφό του, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή το ακύρωσε λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 13:50

Στιβ Μπάνον: «Χάσιμο χρόνου» η έρευνα για την Ρωσία

Συντάκτης:
Ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας είναι «χάσιμο χρόνου» μεταδίδει το CNN.
Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Bild am Sonntag.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) επί του σχεδίου απόφασης που κατάρτισαν οι ΗΠΑ, για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.