espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 4:00:21 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 10:50

Στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό ο ηγέτης των FARC

Συντάκτης:
Σε νοσοκομείο της πόλης Βιγιαβισένσιο εισήχθη ο ηγέτης των FARC της Κολομβίας, Ροντρίγκο Λοντόνιο, καθώς υπέστη εγκεφαλικό. Αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τρίτη, καθώς οι γιατροί δεν εκφράζουν ανησυχία για την υγεία του.
Καμικάζι ανατινάχθηκε την Κυριακή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη δυτική επαρχία Αλ-Άνμπαρ του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας και γιατρό.

Στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό που βρίσκεται δυτικά του Ραμάντι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Αλ-Άνμπαρ, τραυματίστηκαν επίσης 13 άνθρωποι.
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία «θα αφιερώσει όλη την ενέργειά της στην προσπάθεια να εξαλείψει» τους υπευθύνους για την απαγωγή μιας γαλλίδας ομήρου η οποία εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από μια μαχητική οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα.
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τους διοργανωτές, διαδήλωσαν την Κυριακή στο Αμβούργο κατά της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην πόλη.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο που τον δείχνει να χτυπά έναν άνθρωπο που στη θέση του κεφαλιού έχει ένα logo του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.
Φωτιά ξέσπασε στον καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου και οι Αρχές εκφράζουν φόβους ακόμα και για θύματα.

Στον Λίβανο ζουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία.
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ θαμώνων νυχτερινού κέντρου στο Αρκάνσας, στις νότιες ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και ο δήμαρχος της πόλης Λιτλ Ροκ.
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή το πρωί σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε το ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η οποία έκανε επίσης λόγο για δύο ακόμη επιθέσεις που αποτράπηκαν.
Ο πρώην υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο υπηρετούσε τα τελευταία 30 χρόνια, δηλώνοντας ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ανασυγκρότηση της αριστεράς με το «κίνημά του της 1ης Ιουλίου».
Η απόφαση του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας να ορίσει τον 31χρονο γιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ως διάδοχο του θρόνου ήρθε για να επιβεβαιώσει μήνες εικασιών γύρω από τις πολιτικές διεργασίες στο υπερσυντηρητικό βασίλειο.