Κόσμος
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 11:50
Βενεζουέλα: Χιλιάδες στους δρόμους του Καράκας κατά της βίαιης καταστολής
Συντάκτης: Eidisis.grΧιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους του Καράκας και άλλων πόλεων της Βενεζουέλας για να καταγγείλουν τη «βίαιη καταστολή» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν χάσει την ζωή τους 75 άνθρωποι από τις αρχές Απριλίου.
Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017 09:00
Ραντεβού για το Κυπριακό στη Γενεύη με πολλά ερωτηματικά
Συντάκτης: Eidisis.grΠολύ δύσκολη μοιάζει η επίτευξη σημαντικής προόδου στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη. Το έγγραφο του Εσπεν Μπαρθ Αϊντε για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις αλλά και η αμφιθυμία πολλών εκ των βασικών παικτών για το αν αυτή είναι η κατάλληλη συγκυρία ώστε να υπάρξει λύση του προβλήματος φαίνεται .
Με την αποχή να έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, στο 57%, και τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις αποδεκατισμένες, οι βουλευτικές στη Γαλλία έδειξαν δύο πράγματα: Πρώτον, την απόλυτη κυριαρχία του νέου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Εθνοσυνέλευση όπου έχει άνετη υπερ-πλειοψηφία.
Στην Ανατολική Συρία έχει μεταφερθεί το επίκεντρο του πολέμου, όπου όλοι οι παίκτες, μεγάλοι και μικροί, ανταγωνίζονται για να καταλάβουν τον ζωτικό χώρο που θα αφήσει το Ισλαμικό Κράτος το οποίο πιέζεται στη Ράκα και υποχωρεί.
Το Brexit επισκίασε κάθε άλλο θέμα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, αν και συζητήθηκε μόνο στο δείπνο που διήρκεσε αρκετές ώρες την Πέμπτη το βράδυ. Και ανάμεσα στα ζητήματα του Brexit, το πιο «καυτό» ήταν τι θα γίνει με τους περισσότερους από 3 εκατομμύρια ευρωπαίους.
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 23:50
Πάνω από 100 αγνοούμενοι ύστερα από κατολίσθηση στην Κίνα
Συντάκτης: Eidisis.grΣυνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι επιχειρήσεις έρευνας στην Κίνα, με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων κάτω από τους όγκους συντριμμιών και λάσπης, μετά την κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα χωριό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 23:50
Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε το βρετανικό κοινοβούλιο
Συντάκτης: Eidisis.grΚυβερνοεπίθεση εξαπέλυσαν χάκερ εναντίον του βρετανικού κοινοβουλίου με αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.
Η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την κυβερνοεπίθεση χθες Παρασκευή και σήμερα δεν μπορούν να μπουν στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η εφημερίδα Telegraph έγραψε ότι οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την κυβερνοεπίθεση χθες Παρασκευή και σήμερα δεν μπορούν να μπουν στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 23:50
Ιράν: Σύλληψη μελών δικτύου που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος
Συντάκτης: Eidisis.grΟι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν συνέλαβαν μέλη μιας οργάνωσης που συνδέεται με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, τα οποία σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας σε θρησκευτικούς χώρους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 14:50
Δεκάδες αγνοούμενοι από κατολίσθηση σε χωριό στην επαρχία Σετσουάν
Συντάκτης: Eidisis.grΣε 141 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση που σημείωθηκε το πρωί του Σαββάτου σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν (νοτιοδυτική Κίνα), όπου οι διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη λάσπη επιζώντες.
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 13:50
Απελευθερώθηκαν δύο απαχθέντες Ολλανδοί δημοσιογράφοι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) απελευθέρωσε το πρωί του Σαββάτου δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν απαχθεί στην αρχή της εβδομάδας στη βορειοανατολική Κολομβία.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κολομβιανού Συνηγόρου του Πολίτη, «οι δύο Ολλανδοί δημοσιογράφοι παραδόθηκαν από το ELN σε μια αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη σε αγροτική περιοχή του Κατατούμπο, στο διαμέρισμα Νόρτε ντε Σανταντέρ (βορειοανατολική Κολομβία)», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιοποίησαν στο Twitter.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κολομβιανού Συνηγόρου του Πολίτη, «οι δύο Ολλανδοί δημοσιογράφοι παραδόθηκαν από το ELN σε μια αντιπροσωπεία του Συνηγόρου του Πολίτη σε αγροτική περιοχή του Κατατούμπο, στο διαμέρισμα Νόρτε ντε Σανταντέρ (βορειοανατολική Κολομβία)», αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσιοποίησαν στο Twitter.