Ο καρκίνος του προστάτη από τον οποίο πάσχει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε την περασμένη εβδομάδα, τόνισε χθες εκπρόσωπός του, συμπληρώνοντας πως η προηγούμενη εξέταση αίματος για να εξακριβωθεί αν πάσχει από τη νόσο αυτή είχε γίνει πριν από δέκα και πλέον χρόνια.
Κόσμος
Διαγνωσμένος με καρκίνο του προστάτη ο Τζο Μπάιντεν: Σαφείς διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπό του
Συντάκτης: Eidisis.grΜεξικό: Έξι πολίτες σκοτώθηκαν από διασταυρούμενα πυρά κοντά στην Ακαπούλκο
Συντάκτης: Eidisis.grΕξι πολίτες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην Ακαπούλκο, στο Μεξικό, εν μέσω βίας οργανωμένου εγκλήματος. Το βράδυ της Δευτέρας, έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κοντά στην Ακαπούλκο, μια διάσημη τουριστική πόλη στις νότιες ακτές του Μεξικού.
Κοινή δήλωση ΗΠΑ και Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τη Συρία
Συντάκτης: Eidisis.grΚοινή δήλωση ΗΠΑ–Τουρκίας αναδεικνύει την ανάγκη για σταθερότητα και συνεργασία στη Συρία. Στην πρόσφατη κοινή δήλωση ΗΠΑ και Τουρκίας, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τη Συρία, τονίζεται ότι οι δύο χώρες συνενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση μιας σταθερής και ειρηνικής Συρίας, η οποία θα σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα.
Νέες πληροφορίες από τις ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Συντάκτης: Eidisis.grΑμερικανικές πληροφορίες δείχνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας ανησυχίες για σύγκρουση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκτήσει νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το Ισραήλ προγραμματίζει επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ακόμα και καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να διασφαλίσει μια διπλωματική συμφωνία με την Τεχεράνη.
Ιράν: Ακινητοποίηση τάνκερ με σημαία Παναμά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες
Συντάκτης: Eidisis.grΗ βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε σήμερα πως ένα τάνκερ με σημαία Παναμά, το οποίο συνδέεται με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ακινητοποιήθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ έπλεε περίπου 51 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του ιρανικού λιμανιού Μπαντάρ-ι-Τζασκ.
Γάζα: Το Ισραήλ ανακαλεί τους επικεφαλής διαπραγματευτές του, διατηρεί ομάδα εργασίας στη Ντόχα
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την ανάκληση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του που έχουν επιφορτιστεί με τις διαπραγματεύσεις στη Ντόχα, οι οποίες έχουν στόχο μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και πρόσθεσε ότι διατηρεί μια ομάδα εργασίας στην πρωτεύουσα του Κατάρ.
Αύξηση του ενδιαφέροντος των ιαπωνικών εταιρειών για τη Βουλγαρία, δηλώνει ο πρωθυπουργός Ισίμπα
Συντάκτης: Eidisis.grΟι ιαπωνικές εταιρίες εκδηλώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Βουλγαρία με αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα μετά τη συνάντηση με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ στο Τόκιο.
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει εξετάσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρκ Ρούμπιο δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη, όμως ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον έχει ρωτήσει άλλες χώρες στην περιοχή εάν θα ήταν ανοικτές στο ενδεχόμενο να υποδεχθούν κατοίκους της Γάζας που θέλουν να φύγουν σε εθελούσια βάση.
Μπαϊρού: Το κίνημα αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους είναι αμετάβλητο
Συντάκτης: Eidisis.grΤο κίνημα αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους, όπως το οραματίζονται η Γαλλία, η Βρετανία και ο Καναδάς, «δεν θα σταματήσει» διαβεβαίωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού.
Βρετανία: Αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ λόγω Γάζας
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Λονδίνο πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ, κάλεσε την πρέσβειρα του εβραϊκού κράτους και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά εποίκων της Δυτικής Όχθης, αφού ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σοκαρισμένος από την ισραηλινή στρατιωτική κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.