Κόσμος
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 22:50
Τι πρεσβεύει το DUP, το κόμμα με το οποίο σχηματίζει κυβέρνηση η Μέι
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μεσημέρι της Παρασκευής, μία μάλλον απογοητευμένη από τα αποτελέσματα Τερέζα Μέι, ανακοίνωνε τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας με το βορειοϊρλανδικό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP). Το πώς αυτή η συνεργασία θα γίνει πραγματικότητα και το πώς θα εξελιχθεί μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα, πολλοί αναλυτές αμφιβάλλουν πάντως για το εάν αυτός ο «γάμος» θα μπορέσει να κρατήσει.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φαίνεται πως διατηρεί στις θέσεις τους τούς πέντε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, αναφέρει το BBC. Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας και τον αρμόδιο υπουργό για το Brexit.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 21:50
Στέρτζον: Η Μέι πρέπει να εγκαταλείψει τα σχέδια για σκληρό Brexit
Συντάκτης: Eidisis.grΗ πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι οφείλει «να εγκαταλείψει» τα σχέδιά της για «σκληρό» Brexit μετά την αποτυχία της στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 20:50
Ο Τραμπ κατηγορεί τον πρώην διευθυντή του FBI ότι διέρρευσε πληροφορίες
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγόρησε τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, για «ψέματα» και «διαρροές». Ο Κόμεϊ κατέθεσε την Πέμπτη στη Γερουσία σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκε από τον Λευκό Οίκο για την έρευνα που διεξήγαγε η υπηρεσία του για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 19:50
Μαδρίτη: Θα μπλοκάρουμε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της Καταλονίας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κυβέρνηση της Ισπανίας θα μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ινίγκο Μέντεζ ντε Βίγκο, έπειτα από την ανακοίνωση του επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας την 1η Οκτωβρίου.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 19:50
Έληξε το περιστατικό ομηρίας σε κέντρο εύρεσης εργασίας στο Νιουκάσλ
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας «άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι» κρατάει ομήρους «πολλούς εργαζομένους» σε κέντρο εύρεσης εργασίας στο Νιουκάσλ, στη βορειοανατολική Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
«Διαπραγματευτές βρίσκονται επιτόπου», προσθέτει η αστυνομία της Νορθουμβρίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και πως πολλοί εργαζόμενοι μπόρεσαν να διαφύγουν.
«Διαπραγματευτές βρίσκονται επιτόπου», προσθέτει η αστυνομία της Νορθουμβρίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και πως πολλοί εργαζόμενοι μπόρεσαν να διαφύγουν.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 18:50
Βρετανία-Τζ.Κόρμπιν: Πραγματικός νικητής των εκλογών και κυρίαρχος στο Εργατικό Κόμμα
Συντάκτης: Eidisis.grΌταν η Τερέζα Μέι προκήρυξε τις γενικές εκλογές πριν από οκτώ εβδομάδες, όλοι πίστευαν ότι Τζέρεμι Κόρμπιν ήταν ο πιο αδύναμος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος από την εποχή του Μάικλ Φουτ το 1983 ή ακόμα και από την εποχή του Τζορτζ Λάνσμπουρι το 1935 .
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 18:50
Γιούνκερ: Να μην καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ελπίδα να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τη διαδικασία του Brexit, εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τη διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια στην Πράγα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απάντησε τα εξής: «Ελπίζω ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τη διάσκεψη για την Άμυνα και την Ασφάλεια στην Πράγα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απάντησε τα εξής: «Ελπίζω ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 18:50
Μέι: Σχηματίζουμε κυβέρνηση, εστιάζουμε τις προσπάθειες στο Brexit
Συντάκτης: Eidisis.grΟ όρος hung parliament μπαίνει και πάλι στο πολιτικό λεξιλόγιο των Βρετανών, καθώς η τελική πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος στη Βρετανία δίνει πρωτιά των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία.
Η Τερέζα Μέι φαίνεται να είχε την τύχη του προκατόχου της Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προκήρυξε δημοψήφισμα για το Brexit και το έχασε.
Η Τερέζα Μέι φαίνεται να είχε την τύχη του προκατόχου της Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος προκήρυξε δημοψήφισμα για το Brexit και το έχασε.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 17:50
Βερολίνο: Αποδοκιμάστηκε η θέση της Μέι για σκληρό Brexit
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτίμησε πως οι εκλογές στη Βρετανία κατέληξαν σε μια αποδοκιμασία για τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη θέση της υπέρ ενός «σκληρού» Brexit.