Κόσμος
Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 02:50
Υπογραφές από Μπλούμπεργκ για να καταγγείλουν το «σφάλμα» του Τραμπ για το κλίμα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Παραμένουμε μέσα»: ο δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Υόρκη Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέθεσε σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη μια επιστολή που υπογράφουν περισσότεροι από 1.000 οργανισμοί, εταιρείες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επιβεβαιώνουν ότι σκοπεύουν να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αεριών του θερμοκηπίου παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 00:50
Στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο
Συντάκτης: Eidisis.grΗ βρετανική αστυνομία έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο. Ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο ένας δράστης ήταν ο Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών.
Ο ένας δράστης ήταν ο Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών.
Το Μαυροβούνιο έγινε πλέον κι επίσημα το 29ο μέλος του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Ουάσιγκτον, παρουσία του γενικού γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Σάνον παρέλαβε το έγγραφο της προσχώρησης από τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς.
Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Σάνον παρέλαβε το έγγραφο της προσχώρησης από τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς.
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 23:00
Η Μόσχα απευθύνει έκκληση για την επίλυση της κρίσης με το Κατάρ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα με τον ομόλογό του από το Κατάρ Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Τάνι κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την επιδείνωση των σχέσεων του Κατάρ και άλλων αραβικών κρατών, έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο ηγέτης της Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παραιτηθεί εξαιτίας των περικοπών που έκανε στην αστυνομία τα έξι χρόνια που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών.
Ο Κόρμπιν όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τις εκκλήσεις που γίνονται προς τη Μέι να παραιτηθεί, απάντησε: «Πραγματικά τις στηρίζω.
Ο Κόρμπιν όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τις εκκλήσεις που γίνονται προς τη Μέι να παραιτηθεί, απάντησε: «Πραγματικά τις στηρίζω.
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 21:00
Γιοκ στις γερμανικές επισκέψεις στο Ιντσιρλίκ από την Τουρκία
Συντάκτης: Eidisis.gr
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 20:50
Πολύνεκρο επεισόδιο σε εργασιακό χώρο στη Φλόριντα
Συντάκτης: Eidisis.grΠέντε νεκροί είναι ο απολογισμός ένοπλου επεισοδίου που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) σε εργασιακό χώρο στο Ορλάντο τις Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WFTV έκανε λόγο για τέσσερα θύματα, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης.
Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WFTV έκανε λόγο για τέσσερα θύματα, ενώ νεκρός είναι και ο δράστης.
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 18:50
Βερολίνο: Θα αποσύρει τους Γερμανούς στρατιώτες από το Ιντσιρλίκ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Γερμανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποσύρει τις δυνάμεις της από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τα στρατεύματα της χώρας εκεί, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 18:50
Μέι: Υψηλό παραμένει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη Βρετανία
Συντάκτης: Eidisis.grΤο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής θα παραμείνει υψηλό στη Βρετανία μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, χαρακτηρίζοντας την επίθεση πλήγμα στον ελεύθερο κόσμο.
Το Ιράν κάλεσε το Κατάρ και τους γείτονές του στον Κόλπο να διεξάγουν «έναν ειλικρινή διάλογο» για να επιλύσουν τις διαφορές τους, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων πολλών αραβικών χωρών με τη Ντόχα.
