espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 12:49:36 πμ

Κόσμος

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια διεύθυνση στην περιοχή Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου, μετέδωσε την Κυριακή Sky News, προβάλλοντας αεροφωτογραφίες από έναν αστυνομικό κλοιό γύρω από συγκρότημα διαμερισμάτων, έξω από το οποίο είναι σταθμευμένο ένα ασθενοφόρο.
Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου για τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές πιθανόν δεν μπορεί να αλλάξει μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.
Την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Αστυνομία, εντός 8 λεπτών από την πρώτη αναφορά για το τρομοκρατικό χτύπημα, εξήρε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε μήνυμά της μετά τη συνεδρίαση του ειδικού οργάνου για την ασφάλεια της χώρας.


Αποτροπιασμό για την τυφλή βία και συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν πολλοί ξένοι ηγέτες μετά το νέο χτύπημα στο Λονδίνο με έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πηγή: Το Βήμα
{{{gallery}}}

Αντιμέτωπη με την τρομοκρατία βρέθηκε και πάλι η βρετανική πρωτεύουσα. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση με φορτηγό στην London Bridge και στο κοντινό Borough Market.
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 14:50

Μέρκελ: Μας ενώνει η φρίκη και το πένθος

Συντάκτης:
Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται «αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας» μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

«Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της.
Ο δράστης της επίθεσης στο καζίνο της Μανίλα την Παρασκευή, από την οποία σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι, ήταν ένας Φιλιππινέζος που είχε χρέη από τυχερά παιχνίδια και όχι τρομοκράτης, ανακοίνωσε την Κυριακή η αστυνομία.
Λίγες ώρες μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από τους πολίτες μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να αναβάλουν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου στο Μάντσεστερ, από την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, η προεκλογική εκστρατεία ανεστάλη για αρκετές ημέρες.
Σε συναγερμό τέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι βρετανικές Αρχές για δύο περιστατικά, τα οποία χαρακτηρίσττηκαν από την αστυνομία τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στη Γέφυρα του Λονδίνου λευκό βαν έπεσε πάνω σε πέντε ή έξι πεζούς με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα άτομο να χάσει τη ζωή του.
Eνα κύμα βίας το οποίο κράτησε 24 ώρες στοίχισε τη ζωή 20 και πλέον ανθρώπων σε όλο το Μεξικό, με ορισμένα από τα πτώματα να ανακαλύπτονται διαμελισμένα, μέσα σε πλαστικές σακούλες, δήλωσαν μεξικανοί αξιωματούχοι χθες Σάββατο.