espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 7:47:36 πμ

Κόσμος

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι ο αμερικανός ομόλογός του δεν μοιράστηκε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών απόρρητες πληροφορίες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, και τόνισε ότι μπορεί να το αποδείξει.
Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 18:50

Ελεύθερη αφέθηκε η Τσέλσι Μάνινγκ

Συντάκτης:
Ελεύθερη αφέθηκε την Τετάρτη η Τσέλσι Μάνινγκ, επτά χρόνια μετά τη σύλληψή της για διαρροή κρατικών μυστικών στο WikiLeaks.

Ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ είχε διαρρεύσει απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 35 ετών.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν και οι Εργατικοί που ζητάνε την ψήφο των βρετανών πολιτών με μια ατζέντα... αριστερή και ριζοσπαστική - τουλάχιστον για τα βρετανικά δεδομένα - στην οποία μεταξύ άλλων προβλέπεται η κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων, των επιχειρήσεων ενέργειας και των οργανισμών ύδρευσης, η κατάργηση των διδάκτρων (σήμερα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες στερλίνες τον χρόνο) στα πανεπιστήμια, η αύξηση της φορολογίας για τους λίγους καθώς και σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές για την υγεία, την παιδεία και τη στέγαση των πιο αδύναμων Βρετανών.
Η ΕΕ δεν επιθυμεί «μη συμφωνία» με το Λονδίνο για το Brexit, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ, σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Μπαρνιέ σημείωσε ότι δεν υπάρχει προσδιορισμένο νούμερο για την οικονομική διευθέτηση των διαφορών Βρετανίας - ΕΕ.
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι θα δώσει ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο, οι Σοσιαλδημοκράτες και κόμματα που αντιπροσωπεύουν τους Αλβανούς της πΓΔΜ συμφώνησαν να σχηματίσουν έναν συνασπισμό, όμως ο Ιβάνοφ αρνούνταν μέχρι στιγμής να τους δώσει εντολή να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Μεγαλύτερο ατού του 46χρονου νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας είναι ότι προέρχεται από την… Δεξιά και ο διορισμός του μπορεί να την διεμβολίσει χαρίζοντας ψήφους στον νέο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις βουλευτικές του Ιουνίου.
Η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας και θα αποφεύγει τις εντάσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες αναφερόμενη στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Ο χρόνος πιέζει: η Κομισιόν δίνει προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων στα «απρόθυμα» κράτη-μέλη να συνεργαστούν στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων και απειλεί μάλιστα με κυρώσεις.



Την ξεκάθαρη αυτή προειδοποίηση απηύθηνε την Τρίτη στα κράτη-μέλη ο Επίτροπος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο νέος πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Μουν Τζάε-ιν δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης με τη Βόρειο Κορέα, σημειώνοντας ότι οι πυρηνικές και πυραυλικές δυνατότητες της Πιονγιάνγκ έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, μετέδωσε η νοτιοκορεάτικη Edaily.
Παρά τις προσπάθειες των προέδρων της Τουρκίας και των ΗΠΑ να εστιάσουν σε όσα τους ενώνουν, στη χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ ήρθαν στο προσκήνιο οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.