Κόσμος
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κάνει την επιλογή του προσώπου του πρωθυπουργού «in petto» (μυστικά) και ότι θα την ανακοινώσει μετά την μεταβίβαση της εξουσίας, εάν εκλεγεί.
«Ναι, αυτή η επίλογή έχει γίνει in petto», απάντησε ο Μακρόν σε σχετική ερώτηση στο δίκτυο Europe 1.
«Ναι, αυτή η επίλογή έχει γίνει in petto», απάντησε ο Μακρόν σε σχετική ερώτηση στο δίκτυο Europe 1.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 15:50
Αίγυπτος: Οδηγία του ηγέτη του ισλαμικού κράτους προς μουσουλμάνους
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο κάλεσε τους μουσουλμάνους να αποφεύγουν τις χριστιανικές συγκεντρώσεις καθώς και τις κυβερνητικές, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις υπονοώντας ότι η ένοπλη οργάνωση θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον "νόμιμων στόχων", όπως τους αποκαλεί.
Το Ίδρυμα TUI παρουσίασε την Πέμπτη στο Βερολίνο τα αποτελέσματα μιας έρευνας για τα «πιστεύω» των ευρωπαίων νέων. Στην έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouthGov συμμετείχαν 6000 νέοι μεταξύ 16 και 25 ετών από την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και την Ελλάδα.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 15:50
Γαλλία: Στις 24 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά μεταξύ Μακρόν - Λεπέν
Συντάκτης: Eidisis.grΑδιαμφισβήτητο προβάδισμα για το αξίωμα του προέδρου της Γαλλίας δίνει στον Εμμανουέλ Μακρόν η τελευταία δημοσκόπηση της Elabe poll για το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Μακρόν είναι αυξημένο κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και βρίσκεται στο 62% έναντι 38% της Μαρίν Λεπέν.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Μακρόν είναι αυξημένο κατά τρείς ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και βρίσκεται στο 62% έναντι 38% της Μαρίν Λεπέν.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 15:50
Ερευνα για ποινικές ευθύνες στις ΗΠΑ για τις πρακτικές της Uber
Συντάκτης: Eidisis.grΠοινική έρευνα σε ομοσπονδιακό επίπεδο φέρεται να ξεκινά το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για να συλλέξει στοιχεία για τη χρήση λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε από την Uber για να αποφύγει τις συλλήψεις των συνεργαζόμενων οδηγών σε διάφορες περιοχές όπου η λειτουργία της δεν ήταν νόμιμη.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 15:50
Λονδίνο: Διακοπή αναχωρήσεων από το Terminal 3 του Χίθροου
Συντάκτης: Eidisis.grΟι αναχωρήσεις από το Terminal 3 του αεροδρομίου του Χίθροου ανεστάλησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς προέκυψε ζήτημα ασφάλειας.
Πηγή: Το Βήμα
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 14:50
ΗΠΑ: Στη Γερουσία η επόμενη πολιτική μάχη για το Obamacare
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη Γερουσία θα δοθεί η επόμενη πολιτική μάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την κατάργηση σημαντικών προβλέψεων του Obamacare, του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:50
Νέο περιστατικό εκδίωξης επιβατών από πτήση αμερικανικής εταιρείας
Συντάκτης: Eidisis.grΛίγες εβδομάδες μετά το σάλο με τον επιβάτη της American Airlines που βγήκε σηκωτός από το αεροπλάνο (αλλά τελικά αποζημιώθηκε) νέο επεισόδιο έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά σε πτήση της Delta από τη Χαβάη στην Καλιφόρνια.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:50
Άνοιξε τα φτερά του το πρώτο «Μade in China» επιβατικό αεροσκάφος
Συντάκτης: Eidisis.grΤο φιλόδοξο σχέδιο της Πεκίνου να μπει στην αγορά των επιβατικών αεροσκαφών φαίνεται να υλοποιείται μετά από προσπάθειες σχεδόν δέκα χρόνων.
Το πρώτο «Made in China» αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πουτόνγκ στη Σαγκάη.
Το πρώτο «Made in China» αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πουτόνγκ στη Σαγκάη.
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 13:50
H Greenpeace υπενθυμίζει τις αξίες της Γαλλικής Επανάστασης
Συντάκτης: Eidisis.grΛίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, η Greenpeace κρέμασε στον Πύργο του Άιφελ ένα πανό όπου αναγράφονται οι αξίες της Γαλλικής Επανάστασης: «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» και το hashtag #resist.