espa pkm

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026, 7:15:27 πμ

Κόσμος

Η έκρηξη που σημειώθηκε χθες Μ. Τρίτη σε αστυνομικό τμήμα του Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Το κοινοβούλιο της Ιταλίας ενέκρινε μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, μειώνοντας τον αριθμό των εφέσεων που μπορούν να ασκούνται και επιταχύνοντας τις απελάσεις εκείνων οι αιτήσεις των οποίων για να τους προσφερθεί διεθνής προστασία απορρίπτονται.
Ήταν λάθος, είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, αναφερόμενος στα όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα σχετικά με τον Χίτλερ και τη μη χρήση χημικών από πλευράς του. Η αναφορά έγινε σε σχέση με τα χημικά του Άσαντ και ασφαλώς προκάλεσε σάλο.
Συγγνώμη ζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines απολογούμενος για το «πραγματικό τρομακτικό» περιστατικό που έγινε σε αεροσκάφος της εταιρείας, όταν ένας γιατρός σύρθηκε με τη βία έξω από το αεροπλάνο υπεράριθμης πτήσης.
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017 08:50

Ο «Βράχος» στις συμπληγάδες του Brexit

Συντάκτης:
Το σοκ του Brexit ξύπνησε, μεταξύ άλλων, και έναν παλιό ανταγωνισμό δύο πρώην ναυτικών αυτοκρατοριών της Ευρώπης για τον έλεγχο του «Βράχου» του Γιβραλτάρ. Το στενό πέρασμα όπου η Μεσόγειος ενώνεται με τον Ατλαντικό ωκεανό, μια μικρή έκταση χέρσας γης στην άκρη της Ανδαλουσίας, με μόλις 35.000 κατοίκους, έχει γίνει ξανά το μήλον της Εριδος ανάμεσα στη Βρετανία και στην Ισπανία καθώς οι πολίτες εκεί ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα για το Brexit.
Μία νέα ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Συρίας δεν θα μείνει αναπάντητη, προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν, αφού συνομίλησε νωρίτερα, ξεχωριστά, με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Συρίας.
Το ιταλικό υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποζημιώσει εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έγιναν μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα, όπως αποφάσισε την Τρίτη το Εφετείο της Ρώμης.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή προσφυγή του υπουργείου Υγείας κατά της ετυμηγορίας της πρωτοβάθμιας Δικαιοσύνης και σχετικής απόφασης, η οποία είχε εκδοθεί το 2006.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικύρωσε σήμερα την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την πράξη επικύρωσης του Πρωτοκόλλου για την Ένταξη του Μαυροβουνίου στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου", υπογραμμίζει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Κατακραυγή έχει προκαλέσει ο τρόπος που η United Airlines αντιμετώπισε έναν επιβάτη της, σύροντάς τον κυριολεκτικά από το αεροσκάφος μιας υπεράριθμης πτήσης, με έναν από τους επικεφαλής ασφαλείας που εμπλέκονταν στο περιστατικό να τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να πραγματοποιηθεί η σχετική έρευνα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία και πως υπάρχουν σχέδια για νέες παρόμοιες "κατασκευασμένες'' επιθέσεις με χημικά όπλα σε διάφορες περιοχές της Συρίας περιλαμβανομένων και των προαστίων της Δαμασκού.