espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 3:17:55 μμ

Κόσμος

Η σουηδική αστυνομία έχει συλλάβει και δεύτερο ύποπτο για την επίθεση με το φορτηγό που έγινε την Παρασκευή στο κέντρο της Στοκχόλμης, ενώ δικαστήριο έχει προχωρήσει στο διορισμό δημόσιου κατήγορου, σύμφωνα με δηλώσεις δικαστικής λειτουργού.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, έξω από στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η έκρηξη έπληξε κι ένα άλλο όχημα που μετέφερε πολίτες, με απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων.
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον άσκησε κριτική στην υποστήριξη που προσφέρει η Ρωσία στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση με χημικά που έγινε την περασμένη Τρίτη σε περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες ως έγκλημα πολέμου που έγινε «υπό το βλέμμα» της Ρωσίας.
Πυροτεχνουργοί κατέστρεψαν ύποπτο μηχανισμό στο κέντρο του Όσλο και συνέλαβαν έναν ύποπτο.

Σε ανάρτηση της στο Twitter η αστυνομία της Νορβηγίας, αναφέρει ότι η συσκευή έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.
Οι Σουηδοί συγκεντρώνονται την Κυριακή στην πρωτεύουσα για να δείξουν την ενότητά τους απέναντι στη βία και την τρομοκρατία. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ο ύποπτος ως δράστης, ένας 39χρονος Ουζμπέκος, κρατείται.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν την Κυριακή από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 15:50

Σύγκρουση δύο τρένων στη Ρωσία - 28 τραυματίες

Συντάκτης:
Είκοσι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους δώδεκα νοσηλεύονται, από τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στη δυτική Μόσχα, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι ρωσικές αρχές.

Η σύγκρουση σημειώθηκε όταν ο οδηγός αμαξοστοιχίας προαστιακού σιδηροδρόμου φρέναρε απότομα για να μην χτυπήσει έναν άνθρωπο που ήταν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρία σιδηροδρόμων.
Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 13:50

ΗΠΑ: Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με τον Άσαντ

Συντάκτης:
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι θεωρεί την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Τραμπ για τη χώρα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη εάν παραμείνει ο Άσαντ στην ηγεσία της χώρας.
Σε πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται η ΠΓΔΜ τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν, πρόωρα, με σκοπό να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που την ταλάνιζε τα δύο τελευταία χρόνια.

Κυβέρνηση στη βάση του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει συγκροτηθεί, η υπηρεσιακή που είχε κυβέρνηση δεν λαμβάνει -ούτε νομιμοποιείται πολιτικά να το κάνει- αποφάσεις για σημαντικά θέματα, η Βουλή που προέκυψε από την κάλπη δεν έχει αποκτήσει ακόμα πρόεδρο, η οικονομία βυθίζεται ενώ το διεθνοτικό χάσμα γίνεται όλο και πιο βαθύ.