espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 3:17:59 μμ

Κόσμος

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 21:50

Η Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα

Συντάκτης:
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου.

«Έχουμε συμφωνήσει όσον αφορά την ημερομηνία», δήλωσε ο Ουσακόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα για την απελευθέρωση του Ντενίζ Γιουτζέλ, του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης και για υποκίνηση βίας.

H Ρωσία δεν ασκεί «νεοϊμπεριαλιστική πολιτική», ούτε σχεδιάζει να επανιδρύσει την ΕΣΣΔ εις βάρος των Δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, δηλώνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Μεζντουναρόντναγια ζίζν» («Διεθνής ζωή»).
Στην οικονομική κρίση και τη στάση κάποιων επιχειρηματιών στάθηκε ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Όποιος με κινήσεις οικονομικού περιεχομένου, με διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν είναι απόλυτα καθαρές, κλείνει βιομηχανίες και επιχειρήσεις, στερώντας εργασία από τους ανθρώπους, αμαρτάνει βαρύτατα» τόνισε ο ποντίφικας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου την Τετάρτη την Ολλανδία ότι «σφαγίασε περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους» στη Σρεμπρένιτσα, εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της Ολλανδίας, καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε ότι ζητά υποψήφιους κοσμοναύτες για μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη που προγραμματίζεται να εκτοξευτεί εντός των επόμενων 15 ετών.

«Η διαδικασία επιλογής ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του έτους.
Δεν είναι σωστό για την κυβέρνηση να υποδεικνύει στις γυναίκες τι να φορούν, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκρινε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να απαγορεύουν στο προσωπικό τους να φορούν την ισλαμική μαντίλα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Δαμασκό.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου στη Δαμασκό.
Ποτέ δεν θα δεχθώ τη σύγκριση μεταξύ των Ναζί και των σημερινών κυβερνήσεων, δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Εχω σκανδαλισθεί με τα όσα ειπώθηκαν από την Τουρκία για την Ολλανδία και τη Γερμανία», πρόσθεσε, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένειά του από τους Ναζί όταν κατέλαβαν τον Λουξεμβούργο.
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 17:50

Οριακή η διαφορά μεταξύ SPD και CDU/CSU

Συντάκτης:
Σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία δημοσκόπηση τoυ Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των Stern/RTL, η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα γερμανικά κόμματα ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου παραμένει οριακή. Τρίτο το AfD.