espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 6:47:30 πμ

Κόσμος

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 10:50

Η Βουλή των Κοινοτήτων ξεκινά τη συζήτηση για το Brexit

Συντάκτης:
Η ώρα του Κοινοβουλίου έφτασε για την υπόθεση Brexit, όπως άλλωστε αποφάσισε και το Ανώτατο Δικαστήριο. Η συζήτηση ξεκινά την Τρίτη και η ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη σχετικά με τη μορφή που θα πάρει ο νόμος για το Brexit.
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 07:50

Το τριπλό στοίχημα της Τερέζα Μέι

Συντάκτης:
Αμέσως μετά την ομιλία της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στην οποία περιέγραψε τους κυβερνητικούς στόχους της για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ένας γνωστός πολιτικός σχολιαστής, που κάποτε δούλεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, ήταν θετικά εντυπωσιασμένος.
Εν μέσω του χάους και της θύελλας αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει εντός και εκτός ΗΠΑ το διάταγμα-όνειδος Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα -στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του.
Η Ουάσινγκτον είναι η πρώτη πολιτεία που προσφεύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με αίτημα την ανάκληση του διατάγματος Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος σε υπηκόους μουσουλμανικών χωρών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ στις 15 Φεβρουαρίου για συζητήσεις «που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφαλείας» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 17:50

Θέσεις εργασίας σε 10.000 πρόσφυγες προσφέρουν τα Starbucks

Συντάκτης:
Στην πρόσληψη 10.000 προσφύγων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα προχωρήσουν τα καταστήματα της αλυσίδας Starbucks που λειτουργούν σε 75 χώρες ανά τον κόσμο.

Πρόκειται για την απάντηση της εταιρείας στο διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο σε κατόχους διαβατηρίων επτά -μουσουλμανικών- χωρών (Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Συρία, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη), ακόμη κι αν έχουν πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ.
Έκκληση να επανεξετάσουν την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου ιρακινών πολιτών στις ΗΠΑ απηύθυνε τη Δευτέρα το Ιράκ στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «εσφαλμένη» την αμερικανική απόφαση.

«Είναι απαραίτητο η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να επανεξετάσει αυτήν την εσφαλμένη απόφαση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η πρώην γραμματέας του υπουργού Προπαγάνδας του Χίτλερ Γιόζεφ Γκαίμπελς πέθανε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου -Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος- σε ηλικία 106 ετών.

Η Μπρουνχίλντε Πόμζελ πέθανε σε οίκο ευγηρίας του Μονάχου, όπως ανακοίνωσε ο Κρίστιαν Κρένες, ο οποίος πραγματοποίησε πολλές συνεντεύξεις μαζί της για την τελευταία του ταινία το 2016 με τίτλο "A German Life" ("Μια Γερμανική Ζωή").
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 16:50

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο Αντόνιο Μπαντέρας

Συντάκτης:
Στο σπίτι του αναρρώνει ο ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun ο ηθοποιός βρίσκονταν στο σπίτι του στο Surrey και αθλούνταν όταν ένιωσε πόνους στο στήθος.
Κατηγορίες εναντίον του Μοχάμεντ Αμπρινί, υπόπτου-κλειδί στις τρομοκρατικές υποθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών, απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα από δικαστήριο του Παρισιού στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του.