espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 7:48:41 πμ

Κόσμος

Τη δική του απάντηση στις δηλώσεις Τραμπ ότι «το Παρίσι δεν είναι πλέον το Παρίσι» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών έδωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν θα κάνω συγκρίσεις, αλλά εδώ, οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στα όπλα.
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 21:50

Με τους κυβερνητικούς της εταίρους τα έβαλε η Μέρκελ

Συντάκτης:
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιτέθηκε το Σάββατο στους κυβερνητικούς της εταίρους που προτείνουν αλλαγές στην ακολουθούμενη κοινωνική πολιτική, στην οποία αποδίδεται η οικονομική επιτυχία της χώρας. Έτσι, η Μέρκελ επιτέθηκε στο πρόγραμμα των Σοσιαλδημοκρατών του SPD, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς φαίνεται να προηγείται της ίδιας, σε αριθμό προεκλογικών δημοσκοπήσεων.
Μία 25χρονη Ινδονήσια, η οποία έχει συλληφθεί ως ύποπτη για τη δολοφονία του ετεροθαλή αδελφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη, δήλωσε στις Αρχές ότι πληρώθηκε από αγνώστους ένα ποσό της τάξεως των 70 ευρώ προκειμένου να κάνει «μία φάρσα».
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 15:50

Επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία με 42 νεκρούς

Συντάκτης:
Οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον δύο κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας προκάλεσαν τον θάνατο 42 ανθρώπων, ανάμεσά τους μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 15:50

Δέκα νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Κίνα

Συντάκτης:
Τραγωδία τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της πόλης Ναντσάνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα. Στο ξενοδοχείο ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άτομα.

Η φωτιά ξέσπασε κατά πάσα πιθανότητα στη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης χώρων του ξενοδοχείου.
Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, η BND, κατά τα φαινόμενα κατασκόπευε μεγάλο αριθμό ξένων δημοσιογράφων στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια, εκ των οποίων εργαζόμενοι στο BBC, στο Reuters και στην εφημερίδα New York Times.
Μπορεί να κέρδισαν τη λαϊκή ψήφο, έχασαν όμως τον Λευκό Οίκο. Ο λόγος για το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, το οποίο καλείται να διαχειριστεί την επόμενη μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες του Τραμπ.
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 12:50

SZ: Προεκλογικό αγώνα με το Grexit κάνει ο Σόιμπλε

Συντάκτης:
«Όταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει στους Έλληνες ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη δεν βοηθάει και πολύ. Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο εάν όλοι επικεντρώνονταν στην ουσία αντί να κάνουν προεκλογικό αγώνα», γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και επισημαίνει: «Η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει κουραστεί από τις μακροχρόνιες διαφωνίες ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 12:50

Εμπορικός πόλεμος Μεξικού-ΗΠΑ για το τείχος του Τραμπ

Συντάκτης:
O Nτόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι σύντομα θα αρχίσει να δέχεται προσφορές για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ για τη χρηματοδότησή του βρήκε τη λύση: φόροι στις μεξικανικές εισαγωγές.
Η πρώτη από τις εφετινές σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη βρίσκεται προ των πυλών και η ιστορία είναι πια γνωστή: ένα λαϊκιστικό, ξενοφοβικό κόμμα απειλεί να παραγκωνίσει τα παραδοσιακά και να καταστεί η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.