Κόσμος
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 14:50
Το μποτιλιάρισμα κοστίζει στους αμερικανούς οδηγούς $1.200 ετησίως
Συντάκτης: Eidisis.grΤο μποτιλιάρισμα κοστίζει στους αμερικανούς οδηγούς, κατά μέσο όρο, 1.200 δολάρια τον χρόνο σε κατανάλωση καυσίμων και χαμένο χρόνο και πολύ περισσότερο στο Λος Άντζελες, την πόλη με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στον κόσμο σε ώρα αιχμής, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας INRIX που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Σε επίσκεψή της στην Αλγερία η καγκελάριος θα θίξει το προσφυγικό και θα ζητήσει από τις αρχές να δέχονται Αλγερινούς που δεν πήραν άσυλο στη Γερμανία. Η χώρα βρίσκεται μεταξύ τζιχαντιστών και οικονομικής μιζέριας.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 14:50
H Repubblica «βλέπει» τον Γιούνκερ να παραιτείται προσεχώς
Συντάκτης: Eidisis.grΣενάριο αποχώρησης του Γιούνκερ από την προεδρία της Κομισιόν φέρνει στο προσκήνιο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Όπως σημειώνει, ο Γιούνκερ βρίσκεται μπροστά σε καθοριστική επιλογή: είτε να δώσει την καθοριστική συμβολή του σε μια Ευρώπη ικανή να ατενίσει το μέλλον με φιλοδοξία είτε να αρνηθεί να διαχειριστεί την παρακμή.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 12:50
Βίντεο επίθεσης στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ρήγμα μεταξύ Β. Κορέας-Μαλαισίας
Συντάκτης: Eidisis.grΙαπωνικό κανάλι μετέδωσε πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος που φέρεται να δείχνουν την δολοφονική επίθεση στον Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδελφού του βορειοκορεάτη ηγέτη, σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας, την ώρα που η διερεύνηση της υπόθεσης έχει προκαλέσει διπλωματικό ρήγμα μεταξύ Μαλαισίας και Πιόνγκγιανγκ.
Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η πυκνότητα των γεγονότων –καλύτερα των συγκρούσεων- είναι τέτοια που θα έλεγε κανείς ότι έχει περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 11:50
«Να σας πω τι εννοούσα» λέει ο Τραμπ για την... φανταστική επίθεση στη Σουηδία
Συντάκτης: Eidisis.grΥπό την σκιά των σοβαρότατων αμφιβολιών για το πώς ενημέρωνεται ο αμερικανός πρόεδρος, αφού υπόνησε ότι κάποια επίθεση ή κάποιο άλλο αιματηρό περιστατικό «έγινε στη Σουηδία την Παρασκευή το βράδυ», ο Τραμπ προσπάθησε να.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 10:50
Ένας... Λένιν διεκδικεί την προεδρία του Ισημερινού
Συντάκτης: Eidisis.grΠροεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν στον Ισημερινό για τον διάδοχο του Ραφαέλ Κορέα, του ανθρώπου που ανέλαβε να προωθήσει ένα σοσιαλιστικής έμπνευσης μοντέλο για τη χώρα.
Ο εκλεκτός του για την προεδρία Λένιν Μορένο κέρδισε μεν τον πρώτο γύρο, αλλά θα δώσει μάχη με τον συντηρητικό Γκιγιέρμο Λάσο.
Ο εκλεκτός του για την προεδρία Λένιν Μορένο κέρδισε μεν τον πρώτο γύρο, αλλά θα δώσει μάχη με τον συντηρητικό Γκιγιέρμο Λάσο.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 10:00
Μποϊκοτάρει η αλβανική αντιπολίτευση το Κοινοβούλιο μέχρι τις εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΚλιμακώνει το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα τις κινητοποιήσεις του με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αποφασίζοντας να παίξει το χαρτί τις αποχής από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.
Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.
Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 01:50
Με απόλυτη επιτυχία η ιστορική εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ιδιωτική διαστημική εταιρεία Space X του Έλον Μάσκ πραγματοποίησε με επιτυχία την εκτόξευσή του πυραύλου Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Ο πύραυλος επέστρεψε στο έδαφος εννέα λεπτά αργότερα, ολοκληρώνοντας μια ιστορική αποστολή, που ανοίγει νέους δρόμους στις διαστημικές μεταφορές.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 23:50
«Πού είναι οι ΗΠΑ;» λέει ο ΟΗΕ πριν τις συνομιλίες στη Γενεύη για το Συριακό
Συντάκτης: Eidisis.grΟ απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, αναρωτήθηκε σήμερα αν υπάρχει δέσμευση των ΗΠΑ για την επιδίωξη μιας ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Συρία, λίγες ημέρες πριν από την επανάληψη των διασυριακών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.