Κόσμος
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 12:50
Το 65% των Γάλλων επιθυμεί ο Φιγιόν να αποσύρει την υποψηφιότητα του
Συντάκτης: Eidisis.grΠερίπου δύο στους τρεις Γάλλους ψηφοφόρους επιθυμούν ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές, να αποσύρει την υποψηφιότητα του, έπειτα από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, η οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal du Dimanche.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 08:50
Κιμ Γιονγκ Ναμ: Ο σκοτεινός θάνατος του παρ’ ολίγον διαδόχου
Συντάκτης: Eidisis.grΓια πολλά χρόνια ο Κιμ Γιονγκ Ναμ θεωρούνταν πιθανός διάδοχος του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στα ηνία της Βόρειας Κορέας. Παρότι ποτέ δεν έγινε πλήρως αποδεκτός από την οικογένειά του, οι πιθανότητες να αναλάβει την ηγεσία του πλέον μυστικοπαθούς καθεστώτος στον κόσμο εξανεμίστηκαν το 2001, όταν πρ.
Μέσα σε σκηνικό γενικής αβεβαιότητας, με σκάνδαλα, εκπλήξεις και ανατροπές, ένα πράγμα δείχνει βέβαιο: από όλους τους υποψηφίους προέδρους της Γαλλίας, σε άνοδο αυτή τη στιγμή είναι ο «ταλαντούχος» μεσιέ Μακρόν. Διότι θέλει πολιτικό χάρισμα για να καταφέρεις, σε ηλικία μόλις 39 ετών και χωρίς να έ.
Post-fact, μετα-δεδομένο. Ο όρος αυτός, που πρωτοεμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και χαρακτηρίζει μια πολιτική στηριγμένη, όχι σε πραγματικά, αλλά σε φαντασιακά δεδομένα, κάνει θραύση και στη Γερμανία. Στην αρχή εφαρμοζόταν μόνο στον Ντόναλντ Τραμπ, τελευταία όμως η εφαρ.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 08:50
Ο κόσμος στην εποχή Τραμπ: Από το win-win στο lose-lose
Συντάκτης: Eidisis.grΤο νέο στυλ επιθετικής πολιτικής που εισήγαγε ο Ντόναλντ Τραμπ από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον Λευκό Οίκο απειλεί να διαταράξει τις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με όλον τον κόσμο, από το Μεξικό και την ΕΕ ως το Ιράν και την Κίνα.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 00:00
Η Κίνα παγώνει εισαγωγές 1 δισ. δολαρίων από την Β. Κορέα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Κίνα θα σταματήσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα έως τα τέλη του 2017. Σκληραίνει τη θέση της έπειτα από μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και στερεί από την Πιονγκγιάνγκ μια κρίσιμης σημασίας πηγή εσόδων που της απέφερε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο.
Η μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που διοργανώθηκε το Σάββατο στα Τίρανα, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και, ίσως, και ημέρες, με την παραμονή διαδηλωτών σε σκηνές που στήθηκαν μπροστά από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 00:00
Κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λαβρόφ
Συντάκτης: Eidisis.grΟ υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ γνωστοποίησε το Σάββατο μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν, της Γαλλίας, Ζαν Μαρκ Ερό και της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Μόναχο ότι επιτεύχθηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, η οποία θα εφαρμοστεί την 20η Φεβρουαρίου.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 00:00
160.000 διαδηλωτές στη Βαρκελώνη υπέρ της υποδοχής προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΤουλάχιστον 160.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν το Σάββατο σε μια διαδήλωση στη Βαρκελώνη ζητώντας η Ισπανία να υποδεχθεί «από αυτή τη στιγμή» τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είχε δεσμευτεί να φιλοξενήσει το 2015.
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 00:00
Μεγάλη διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα ελεύθερες εκλογές
Συντάκτης: Eidisis.grΗ μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που διοργανώθηκε σήμερα στα Τίρανα, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και, ίσως, και ημέρες, με την παραμονή διαδηλωτών σε σκηνές που στήνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.