espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 11:07:25 πμ

Κόσμος

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 14:50

ΗΠΑ: Bomber η Μαντόνα

Συντάκτης:

Έρευνες για τη Μαντόνα θα ξεκινήσει η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ύστερα από την συμμετοχή της και την ομιλία της στην «Πορεία των Γυναικών» στην Ουάσινγκτον.

Τουλάχιστον, αυτό φέρεται να είπε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gateway Pundit.

Βαλίτσες για Ουάσινγκτον ετοιμάζει η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία θα γίνει την Παρασκευή η πρώτη ηγέτης από την Ευρώπη που θα συναντήσει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Μπαίνοντας στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τα έβαλε αμέσως με τα ΜΜΕ -με θέμα την «προσωπική» του πολιτική υπόληψη: Το επιτελείο του νέου προέδρου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες πως υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επιμένοντας πως «ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ» -έστω κι αν ο φωτογραφικός φακός έλεγε άλλα.
Περισσότερεςαπό 1 εκατομμύριο γυναίκες, αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που οργανώνονται μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ με κεντρικό «πυρήνα» την Ουάσινγκτον. Έχει δημιουργηθεί, μάλιστα, ειδικό hashtag #WomensMarch.
Τρεις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία οι Σοσιαλιστές καλούνται σήμερα στις κάλπες στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών προκειμένου να επιλέξουν μεταξύ επτά υποψηφίων. Ο νικητής θα πρέπει να προσπαθήσει να συσπειρώσει την αριστερά και να ριχθεί σε μια προεκλογική μάχη στην οποία κυριαρχούν οι υποψήφιοι της δεξιάς και της άκρας δεξιάς.
Σε τουλάχιστον 23 ανέρχονται οι νεκροί και περίπου σε 100 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό μιας αμαξοστοιχίας στην νοτιοανατολική Ινδία.

Οκτώ από τα 21 βαγόνια της ταχείας αμαξοστοιχίας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Τζαγκνταλπούρ στην Μπουμπάνεσβαρ εκτροχιάστηκαν κοντά στον σταθμό Κουνέρου στην περιοχή Βιζιαναγκράμ στην πολιτεία Άντρα Πραντές δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζ.
Ένα βρέφος τριών μηνών υπέκυψε στα τραύματά του και είναι το πέμπτο θύμα του 26χρονου που έπεσε από πρόθεση με το αυτοκίνητό του την Παρασκευή πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη. Τέσσερις ακομη τραυματίες παλεύουν για τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Το 2017 δεν αρχίζει καλά. Ο αυταρχισμός απειλεί από παντού: στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη μορφή του νέου προέδρου τους Ντόναλντ Τραμπ, «από τα πάνω», σε κρατικό επίπεδο· στη Δυτική Ευρώπη, από τα ξενοφοβικά κινήματα και κόμματα, «από τα κάτω».
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 08:50

Δημοκρατία κομμένη στα μέτρα του Ερντογάν

Συντάκτης:
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ισχυρός άνδρας στην Τουρκία. Αλλά ο τούρκος πρόεδρος επιζητά την απόλυτη εξουσία με την πλειονότητα του κοινοβουλίου της χώρας να ανάβει το πράσινο φως για μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα καταστήσει τον επικεφαλής της τουρκ.
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 08:50

Brexit: Ενα σκληρό και πανάκριβο διαζύγιο

Συντάκτης:
Είναι ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί στις Βρυξέλλες, δείχνοντας καθαρά το κλίμα και τις διαθέσεις. «Μα γιατί είναι το Brexit πέμπτο θέμα στην ατζέντα;» ρωτάει με παράπονο η Τερέζα Μέι. «Απλούστατο. Διότι δεν υπάρχει έκτο θέμα» της απαντάει, στα γαλλικά, ο πρόεδρος της Κομισιόν.