espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 7:55:39 μμ

Κόσμος

Τουλάχιστον 160.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν το Σάββατο σε μια διαδήλωση στη Βαρκελώνη ζητώντας η Ισπανία να υποδεχθεί «από αυτή τη στιγμή» τους χιλιάδες πρόσφυγες, που είχε δεσμευτεί να φιλοξενήσει το 2015.

Η μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που διοργανώθηκε σήμερα στα Τίρανα, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και, ίσως, και ημέρες, με την παραμονή διαδηλωτών σε σκηνές που στήνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 17:50

Λαβρόφ: «Ψυχροπολεμικός θεσμός» το ΝΑΤΟ

Συντάκτης:
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως η Μόσχα επιθυμεί σχέσεις στη βάση του «πραγματισμού» με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας επίσης «ψυχροπολεμικό θεσμό» το ΝΑΤΟ και κατηγορώντας το πως με την επέκτασή του έφερε «ένταση άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη.
H γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι υπάρχει «πρόβλημα» με την ισοτιμία του ευρώ έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων, καθώς η ΕΚΤ χαράσσει νομισματική πολιτική ώστε να αντεπεξέλθει και στις ανάγκες πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης και όχι αποκλειστικά σε εκείνες της Γερμανίας -αλλά υπογράμμισε με νόημα, ενώ στο κοινό βρισκόταν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πως αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΚΤ.
H γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι υπάρχει «πρόβλημα» με την ισοτιμία του ευρώ έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων, καθώς η ΕΚΤ χαράσσει νομισματική πολιτική ώστε να αντεπεξέλθει και στις ανάγκες πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης και όχι αποκλειστικά σε εκείνες της Γερμανίας -αλλά υπογράμμισε με νόημα, ενώ στο κοινό βρισκόταν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πως αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΚΤ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας με χθεσινοβραδινή του ανάρτηση στο twitter «εχθρούς των Αμερικανών» μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους New York Times.
Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως ότι συνέλαβε έναν Βορειοκορεάτη σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν -τέταρτη σύλληψη γύρω από τη δολοφονία.
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 07:50

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σκοτεινή τέχνη του tweet

Συντάκτης:
Οι επικριτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν πολλές φορές υποτιμήσει τις δεξιότητές του στην πολιτική επικοινωνία, ίσως επειδή είναι τόσο διαφορετικός από προκατόχους του, όπως ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ και ο Ρόναλντ Ρίγκαν.
Τα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία, λόγω της προέλασης της αραβοκουρδικής συμμαχίας η οποία στηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, ανέφερε την Παρασκευή το Πεντάγωνο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια να χρησιμοποιηθεί η Εθνοφρουρά σε επιχειρήσεις-σκούπα εναντίον μεταναστών, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η εν λόγω πρόταση εξετάζεται από την κυβέρνηση Τραμπ.