espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 7:22:02 μμ

Κόσμος

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε συνοικία της νότιας Βαγδάτης.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε πολυσύχναστο δρόμο, γεμάτο με αντιπροσωπείες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος του AfD Μπγερν Χέκε με τις δηλώσεις του για το Ολοκαύτωμα μπορεί να διασπάσει το ακροδεξιό κόμμα. Η πλειοψηφία του κόμματος τάσσεται υπέρ της διαγραφής του αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος.
«Ο Καναδάς γνωρίζει ότι η παγκόσμια σκηνή χρειάζεται μία ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Τζάστιν Τριντό, από το Στρασβούργο την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αριθμητικό όριο τουριστών στη Βενετία ζητά ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, σε άρθρο του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Πιστεύω στο αριθμητικό όριο. Η Βενετία δεν μπορεί να αντέξει πάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμό τουριστών την ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι οι ροές πρέπει να ρυθμιστούν με ακριβή τρόπο στα δυο σημεία εισόδου στην Βενετία: την πλατεία Ρόμα και τον σιδηροδρομικό σταθμό», γράφει ο περιφερειάρχης.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι πολίτες της ΕΕ και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ θα ελέγχονται με τη χρήση βάσεων δεδομένων -για παράδειγμα αυτών που αφορούν τα απολεσθέντα και κλαπέντα έγγραφα- βάσει του νέου κανονισμού που υπερψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, Πέμπτη.
Η αστυνομία του Σικάγο αναζητεί τον δράστη μιας διπλής ανθρωποκτονίας, με το ένα θύμα να είναι ένα αγοράκι δύο ετών που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, η οποία μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook Live συγκλονίζοντας την Αμερική.
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:50

Συνεχίζει η γαλλική εισαγγελία την έρευνα του Φιγιόν

Συντάκτης:
Δεν κλείνει η γαλλική οικονομικη εισαγγελία την έρευνα σε βάρος του Φρανσουά Φιγιόν για το «Penelope Gate», το σκάνδαλο για την εικονική απασχόληση (και γενναία αμοιβή, με κρατικά κεφάλαια) της συζύγου του, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Η 7χρονη Χλόη Μπριτζγουότερ υπέβαλλε το ιδιότυπο βιογραφικό της στον «αρχηγό της Google» διεκδικώντας, από τώρα για αργότερα, μια θέση εργασίας στα υπέροχα γραφεία της εταιρείας με τα χρωματιστά πουφ και τις γυαλιστερές τσουλήθρες.
Mε σκληρότατη κριτική στη Γαλλία βάζει ο Εμανουέλ Μακρόν το ιστορικό βάρος της αποικιοκρατίας κατά τη θολή μάχη για την προεδρία -προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από το στρατόπεδο της Δεξιάς αλλά και της Μαρίν Λεπέν.
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 13:50

Γερμανική αντιπολίτευση: Grexit? Nein, danke!

Συντάκτης:
Αντιπαραγωγική θεωρούν τη συζήτηση περί Grexit μέλη της γερμανικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στη DW επισημαίνουν τους κινδύνους από την παράταση της αξιολόγησης και δικαιώνουν το ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του χρέους.