espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 6:44:03 πμ

Κόσμος

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 11:50

Σύννεφο το τσιγαριλίκι στην ορκωμοσία του Τραμπ

Συντάκτης:
Υποστηρικτές της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας θα μοιράσουν 4.200 τσιγάρα στις 20 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από τον Φεβρουάριο του 2015, η καλλιέργεια έως και έξι φυτών κάνναβης όπως και το να έχει κανείς στην κατοχή του έως 56 γραμμάρια είναι νόμιμα για τους άνω των 21 ετών.
Η CIA έχει ταυτοποιήσει τους Ρώσους που έδωσαν υποκλαπέν υλικό από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών στα WikiLeaks κατά παραγγελία του Πούτιν μέσω τρίτων, σύμφωνα με μια νέα έκθεση των Υπηρεσιών Πληροφοριών.
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 00:50

Τραμπ VS Toyota εάν κατασκευάσει εργοστάσιο στο Μεξικό

Συντάκτης:
O Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Toyota με αντίποινα επιβολής τελωνειακών δασμών εάν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρήσει στα σχέδιά της για την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Μεξικό με στόχο την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ.
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να επιλέξουν τον ηγέτη τους Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ανώτατες πηγές του κόμματος.

Ο Γκάμπριελ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας στον «μεγάλο συνασπισμό» του SPD με τους Χριστιανοδημοκράτες την τελευταία τετραετία, είναι πιο δημοφιλής στα στελέχη του κόμματός του σε σύγκριση με τους προκατόχους του αλλά έχει επίσης τη φήμη του απρόβλεπτου.
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης δύο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για εμπλοκή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην πρώτη δικαστική απόφαση αυτού του είδους, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 28% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2017, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη και καταδεικνύει ότι η ψαλίδα κλείνει με την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν.
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους και δρόμοι πλημμύρισαν καθώς η καταιγίδα Άξελ σαρώνει τις βόρειες ακτές της Γερμανίας, την ώρα που στο νότιο τμήμα οι χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αριθμός ρεκόρ τροχαίων ατυχημάτων.
«Ο ισλαμικός εξτρεμισμός καταφέρνει και διαδίδεται μέσω του διαδικτύου και στο εσωτερικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα την μελέτη και παρακολούθηση αυτού του φαινομένου.
Τις βαριές συνέπειες που έχουν για την οικονομία και για τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της ΕΕ, αλλά και στις επί μέρους χώρες-μέλη της, οι κυρώσεις της ΕΕ κατά Ρωσίας και ως εκ τούτου και οι «αντικυρώσεις» από την πλευρά της Μόσχας, καταγράφει έρευνα του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.
Τα χειρόγραφα σημειώματα της πριγκίπισσας Νταϊάνας, σε ένα από τα οποία αποκάλυπτε ότι ο μικρότερος γιος της είχε συνεχώς μπλεξίματα στο σχολείο του, πουλήθηκαν σήμερα σε δημοπρασία στο Κέμπριτζ. Η τιμή τους ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό στόχο.