espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 5:27:57 μμ

Κόσμος

Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, πάνω από το λιμάνι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, καθώς η πόλη υποδέχτηκε το 2017, ενώ περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα.
Νωρίτερα, η πόλη του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, ήταν η πρώτη, που υποδέχτηκε τη νέα χρονιά.
Στην Τεχεράνη έφτασε σήμερα, Σάββατο, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουαλέμ, για επίσημες συνομιλίες, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA.

Τον ΥΠΕΞ της Συρίας, συνοδεύει ο αρχηγός της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας, Αλί Μαμλούκ για συνομιλίες με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Σαμχανί, αλλά και τον Ιρανό υπουργό των Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 20:50

Αυστραλία: To Σίδνεϊ υποδέχτηκε το 2017

Συντάκτης:
Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, πάνω από το λιμάνι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, καθώς η πόλη υποδέχτηκε το 2017, ενώ περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα.
Νωρίτερα, η πόλη του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, ήταν η πρώτη, που υποδέχτηκε τη νέα χρονιά.
Συνολικός αριθμός 24 πόλεων στην Κίνα, έχει τεθεί σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού” εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, επιδρώντας αρνητικά στα σχέδια των διακοπών αρκετών ανθρώπων για την Πρωτοχρονιά.

Μεταξύ των πόλεων αυτών, η Σιτζιαζουάνγκ, η Μπαοντίνγκ, η Λανγκφάνγκ στην επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια της Κίνας, η πόλη Τζενγκτζόου στην επαρχία Χενάν (κεντρική Κίνα), αλλά και η πόλη Τζινάν, στην επαρχία Σαντόνγκ, στα ανατολικά της Κίνας.
Η τρομοκρατία των ισλαμιστών είναι το πιο σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει η Γερμανία, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, ενώ υποστήριξε την ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα στο Βερολίνο.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 13:50

IFJ: 93 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος το 2016

Συντάκτης:
Συνολικά 93 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2016 σε όλο τον κόσμο κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών καθηκόντων τους, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ).

Τα τραγικά γεγονότα σημειώθηκαν σε 23 χώρες της Αφρικής, της Ασίας και του Ειρηνικού, της Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και περιοχών του αραβικού κόσμου.
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολυσύχναστη αγορά στον κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων. Άλλοι 40 τραυματίστηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, όμως το Ισλαμικό Κράτος στοχοθετεί συχνά αμάχους στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Η «νέα» Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ

Συντάκτης:
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε να αντιμετωπίζεται το Ισραήλ με πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια... Ισραήλ, μείνε δυνατό, η 20ή Ιανουαρίου έρχεται γρήγορα!» έγραψε πριν από τρεις ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Η ΕΕ κλυδωνίζεται, η Aκροδεξιά επελαύνει

Συντάκτης:
Annus horribilis, έτος φοβερό και τρομερό για την Ευρώπη μπορεί να είναι το 2017. Του χρόνου τέτοια εποχή η ευρωζώνη ίσως και να έχει διαλυθεί. Παρ' όλο που η κατάρρευση του κοινού νομίσματος δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, το γεγονός και μόνο ότι λέγεται και γράφεται δείχνει το μέγεθος της υπαρξι.
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Τα γεωπολιτικά σχέδια της Κίνας

Συντάκτης:
Καθοριστικό για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και αβέβαιο ως προς τις διεθνείς σχέσεις θα είναι το 2017 για τον ανερχόμενο γίγαντα της Ασίας. Το ερχόμενο φθινόπωρο, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θα πραγματοποιήσει τη 19η Διάσκεψη του Κογκρέσου του Λαού, που θα καθορίσει την ανώτατη ηγεσία κ.