Πλημμύρες, ξηρασίες, κύματα καύσωνα: η Βρετανία«δεν είναι έτοιμη» να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην επικράτειά της και «δεν μπορεί να περιμένει» προτού αναλάβει δράση, προειδοποιεί σήμερα οργανισμός αρμόδιος για να συμβουλεύει την κυβέρνηση για το ζήτημα.
Κόσμος
Η βρετανία υπό το βάρος της κλιματικής αλλαγής: Ειδικοί προειδοποιούν για τις συνέπειες
Συντάκτης: Eidisis.grΣοβαρές απώλειες για τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία: Περίπου 600 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη για την Κουρσκ
Συντάκτης: Eidisis.grΠερίπου εξακόσιοι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν μαχόμενοι στο πλευρό ρωσικών στρατευμάτων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ στο πλαίσιο του πολέμου με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα νοτιοκορεάτης βουλευτής, μέλος της επιτροπής πληροφοριών, έπειτα από ενημέρωσή της από κλιμάκιο της υπηρεσίας κατασκοπείας.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η ευχή για έναν άξιο διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου και η συνέχεια του οικουμενικού διαλόγου
Συντάκτης: Eidisis.grΑπευθυνόμενος σε όμιλο αγγλικανών και ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών από τη Βρετανία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε: «Προσευχόμεθα να εκλεγεί ένας άξιος διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου για να συνεχίσουμε τις οικουμενικές σχέσεις, τον οικουμενικό διάλογο που αρχίσαμε εδώ και μερικές δεκαετίες».
Η Βουλγαρία προετοιμάζεται να εγκαινιάσει τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα AP1000 στην Ευρώπη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βουλγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα θέσει σε λειτουργία έναν πυρηνικό αντιδραστήρα AP1000, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Ζέτσο Στάνκοφ κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε η αμερικανική εταιρία Westinghouse στη Σόφια.
Επίσκεψη του Απ. Τζιτζικώστα στη Μαδρίτη: Αντιμετώπιση της διακοπής ρεύματος και προτεραιότητα η ομαλή μεταφορά στην ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίσημη επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποίησε ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας της Ισπανίας, Oscar Puente.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί: Η απειλή της Ρωσίας παραμένει, χρειάζεται περισσότερη άμυνα
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει» και «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την άμυνά μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Βαλένθια της Ισπανίας.
Επιχείρηση της αστυνομίας στην Ουψάλα μετά από αναφορές τραυματιών από πυροβολισμούς
Συντάκτης: Eidisis.grΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη επιχείρηση της σουηδικής αστυνομίας στην Ουψάλα, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, έπειτα από αναφορές για τραυματίες από πυροβολισμούς σε κεντρική πλατεία της πόλης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Καμία παραχώρηση εδάφους στον Πούτιν»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα να μη χαριστεί κανένα έδαφος στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, καθώς η Ουάσινγκτον φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας ουκρανικών περιοχών που κατέλαβε η Μόσχα.
Ενίσχυση σχέσεων: Δηλώσεις Μελόνι και Ερντογάν μετά τη συνάντησή τους στην Ρώμη
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν σήμερα στην Ρώμη, στο πλαίσιο της διακυβερνητικής διάσκεψης των δυο χωρών τους.
Η UPS ανακοινώνει περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως έως το 2025
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αμερικανικός όμιλος ταχυμεταφορών και παράδοσης δεμάτων UPS θα περικόψει 20.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως μέσα στο 2025, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της αναθεώρησης προς τα κάτω της σύμβασης με την Amazon, τον βασικό πελάτη της.