espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 9:37:11 μμ

Κόσμος

Λογαριασμοί στην Ελβετία, στη Σιγκαπούρη, στη Νήσο του Μαν. Τι μέλλει γενέσθαι για τον Ζερόμ Καουζάκ, τον πρώην υπουργό Προϋπολογισμού του Φρανσουά Ολάντ; Θα πάει στη φυλακή για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Τέσσερα χρόνια αφότου το ξέσπασε σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην πενταετή θητεία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη την απόφασή του.
Όι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατέληξαν, όπως μεταδίδει το Reuters, σε συμβιβασμό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να επιτραπεί σε υπήκοους Ουκρανίας και Γεωργίας να ταξιδεύουν στην ευρωπαϊκή επικράτεια χωρίς βίζα.

Η Σύνοδος και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαφωνούσαν για το πώς θα λειτουργούσε το «φρένο έκτακτης ανάγκης».
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 11:50

Πενθήμερη εκεχειρία ζητούν στο Χαλέπι οι αντάρτες

Συντάκτης:
Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης στο Αμβούργο για το Συριακό, καθώς το μέτωπο στο Χαλέπι έχει πάρει φωτιά: Ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τον έλεγχό του στην πόλη ενώ οι αντικαθεστωτικοί ζητούν παύση πυρός -χωρίς να κάνουν όμως λόγο για αποχώρηση, όπως ζητά η Δαμασκός.
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 10:50

Ντόναλντ Τραμπ, πρόσωπο του 2016 για το περιοδικό ΤΙΜΕ

Συντάκτης:
Η απρόσμενη επικράτησή του στις προεδρικές εκλογές του 2016 δεν άφησαν και πολλά περιθώρια διαφωνίας για τη διεύθυνση του περιοδικού ΤΙΜΕ. Έτσι, ο 45ος (από τον Ιανουάριο του 2017) πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ψηφίστηκε πρόσωπο της χρονιάς με τον χαρακτηρισμό: Πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης στο Αμβούργο για το Συριακό, καθώς το μέτωπο στο Χαλέπι έχει πάρει φωτιά: Ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τον έλεγχό του στην πόλη ενώ οι αντικαθεστωτικοί ζητούν παύση πυρός -χωρίς να κάνουν όμως λόγο για αποχώρηση, όπως ζητά η Δαμασκός.
Σε μπελάδες ενδέχεται να μπει το BBC στην Ταϊλάνδη, καθώς κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί δυσφήμησης του νέου βασιλιά της χώρας. Αφορμή, το άρθρο της ταϊλανδέζικης online έκδοσης του δικτύου για τη ζωή του νέου βασιλιά.
Μνήμες του 2004 ξύπνησαν στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό 6,5 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ατσέχ. Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, ενώ τεράστιες είναι και οι ζημιές.
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 02:50

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Ματέο Ρέντσι

Συντάκτης:
Ο Ματέο Ρέντσι υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του το βράδυ της Τετάρτης, όπως είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει μετά από την ήττα του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ομως, ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, καθυστερεί την αποδοχή της παραίτησης, ζητώντας του να μείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, καθώς αύριο θα ξεκινήσει τις επαφές με τα πολιτικά κόμματα, με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων να αναμένονται το Σάββατο.
Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 19:50

Αγκυρα: Αμεση έκδοση των 8 αξιωματικών

Συντάκτης:

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε σήμερα την άμεση έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είχαν περάσει στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Μιλώντας στο τουρκικό TRT, ο Τσαβούσογλου είπε ότι και οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες.

Τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 ενέκρινε την Τετάρτη η ιταλική Γερουσία, ανοίγοντας το δρόμο για την επίσημη υποβολή παραίτησης από το Ματέο Ρέντσι.

Τη Δευτέρα, ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχε ζητήσει από τον Ρέντζι να αναβάλλει την παραίτηση του για λίγες ημέρες μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2017.