espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 7:09:22 μμ

Κόσμος

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμποδίζοντας την υιοθέτηση ψηφίσματος που προέβλεπε κατάπαυση του πυρός για επτά ημέρες στο Χαλέπι -με τη Μόσχα να υποστηρίζει ότι η εκεχειρία θα επιτρέψει στους αντάρτες να ανασυνταχθούν και ότι χρειάζεται περαιτέρω χρόνος για συνομιλίες της με την Ουάσινγκτον.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Νέοι και Νότος είπαν το «Νo» στον Ρέντσι

Συντάκτης:
Η ιταλική συνταγματική μεταρρύθμιση, την οποία ο Ρέντσι είχε μετατρέψει σε κάλπη για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, κατέπεσε στο δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, όμως ισχυρότερη ήταν το «όχι» στις νότιες περιφέρειες και στις χαμηλότερες ηλικίες.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Στο Περλ Χάρμπορ ο Αμπέ - Οχι για να απολογηθεί

Συντάκτης:
Στο Περλ Χάρμπορ θα πάει ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, όχι όμως για να ζητήσει συγγνώμη. «Στόχος της επίσκεψης είναι να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του πολέμου, όχι να ζητήσει συγγνώμη», κατέστησε σαφές ο εκπρόσωπός του Γιοσιχίντε Σούγκα.
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Ο Μπερνάρ Καζνέβ νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Συντάκτης:

O Μπερνάρ Καζνέβ, νυν υπουργός Εσωτερικών, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, μετά την παραίτηση του Μανουέλ Βαλς.

«Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με εμπειρία σε κρατικά ζητήματα», ανέφερε πηγή της γαλλικής προεδρίας, σχολιάζοντας τον διορισμό του Καζνέβ.
To αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απέκρυψε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, έρευνα η οποία πρότεινε την εξοικονόμηση κονδυλίου 125 δισ. δολαρίων από τη μείωση διοικητικών δαπανών. Η απόκρυψη της έρευνας έγινε υπό το φόβο ότι τα ευρήματα θα έδιναν επιχείρημα στο Κογκρέσο να μειώσει ακόμη περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες, υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Τουλάχιστον 14 είναι οι ένοπλοι που έπεσαν νεκροί μετά από μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και πεζοναύτες στην πολιτεία Βερακρούς, στο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι ένοπλοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, μετά την επίθεση που έκαναν κατά περιπόλου.
Μιλώντας στο «Spiegel», ο διευθυντής του περιοδικού «New Yorker» Ντέιβιντ Ρέμνικ εστίασε στους κινδύνους της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι «θα αποδειχθεί απογοήτευση για εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους». Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του βετεράνου αμερικανού δημοσιογράφου:
Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη του Λος Άντζελες, καθώς στις Αρχές έφτασαν συγκεκριμένες πληροφορίες για απειλή κατά του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται η αξιοπιστία της.
Μιλώντας στο «Spiegel», ο διευθυντής του περιοδικού «New Yorker» Ντέιβιντ Ρέμνικ εστίασε στους κινδύνους της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι «θα αποδειχθεί απογοήτευση για εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους». Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του βετεράνου αμερικανού δημοσιογράφου:
Η πόλη της Νέας Υόρκης αναμένεται να ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να αντλήσει έως και 35 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να καλύψει το κόστος των μέτρων ασφαλείας για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.