espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 3:38:39 πμ

Κόσμος

Θα είναι δυσκολότερο να παραμείνει ενωμένη η Δύση απέναντι στη Ρωσία με τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σε σχέση με τον Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε συγγνώμη από τον λαό της Αϊτής για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ΟΗΕ στην επιδημία χολέρας στη χώρα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9.300 ανθρώπους.
To πρώτο φύλλο της γερμανικής έκδοσης της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κυκλοφόρησε την Πέμπτη σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες στο Παρίσι αποδεκατίζοντας την συντακτική του ομάδα.
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos επιβεβαίωσε την απώλεια του διαστημικού σκάφους
Progress MS-04 το οποίο εκτοξεύτηκε την Πέμπτη σε αποστολή ανεφοδιασμού τους Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με τη βοήθεια πυραύλου Soyuz-U.

Έπειτα από μήνες σιωπής και έντονης φημολογίας ο Φρανσουά Ολάντ τελικά εκπλήσσει ανακοινώνοντας σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία. Ορθάνοιχτη η κούρσα για το χρίσμα των Σοσιαλιστών με τον Αρνό Μοντεμπούργκ να δηλώνει «παρών», ενώ έπεται η επίσημη υποψηφιότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

Ο Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, απομακρύνεται εσπευσμένα από τον Νότιο Πόλο για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστήμης (NSF).
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 21:50

Τηλεφώνημα Μέρκελ σε Ερντογάν για το Προσφυγικό

Συντάκτης:
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ στη σκιά των κλυδωνισμών στις ευρω-τουρκικές σχέσεις και των απειλών Ερντογάν να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες τινάζοντας στον αέρα τη συμφωνία με την ΕΕ.
Στις αρχές του καλοκαιριού του 2017 σκοπεύει η Τουρκία να διεξάγει το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, το οποίο θα ενισχύει τις εξουσίες του προέδρου, ανακοίνωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Μία χορτοφάγος στον Καναδά αγόρασε έναν γιγάντιο αστακό, 10,4 κιλών, μόνο και μόνο για να τον αφήσει ελεύθερο και πάλι στον ωκεανό.

Ο αστακός αλιεύθηκε την περασμένη Κυριακή στις ακτές του Νιου Μπράνσγουϊκ και το κατάστημα Alma Lobster Shop του προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και του έδωσε το όνομα Βασιλιάς Λουδοβίκος.
Ένας 34χρονος κοζάκος θέλει να μηνύσει το ρωσικό κράτος, επειδή, όπως ανακάλυψε, ο προπάππους του εκτελέστηκε από τον Ιωσήφ Στάλιν. Ο Ντένις Καραγκόντιν, έλαβε στο ταχυδρομείο ένα έγγραφο που αφορούσε τις συνθήκες θανάτου του προπάππου του, έπειτα από επανειλημμένες αιτήσεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).