espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 2:37:00 μμ

Κόσμος

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 21:50

Απαγορεύει η Ολλανδία τη μουσουλμανική μαντήλα

Συντάκτης:
Ακολουθώντας τα βήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών η Βουλή της Ολλανδίας ενέκρινε την απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο, όπως τις μπούρκα και τα νικάμπ, σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί και από την Γερουσία, απαγορεύει στις μουσουλμάνες να φορούν μπούρκα σε χώρους όπως κυβερνητικά κτίρια, δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και νοσοκομεία.
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 20:50

Προκλητική επίθεση Ερντογάν κατά της Κύπρου

Συντάκτης:
Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Ερντογάν σε νέες αναφορές του για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο Τούρκος πρόεδρος εν ολίγοις απείλησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι με «τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική»
«Ένας αληθινός φίλος της Ρωσίας», ηγέτης μίας Κούβας «ελεύθερης και ανεξάρτητης», «ένα παράδειγμα έμπνευσης για πολλές χώρες». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης, τον εδώ και δεκαετίες σύμμαχο της Μόσχας.
Η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανιας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υιοθετώντας έτσι μια θέση για τη δημοσιονομική πολιτική που είναι αντίθετη από εκείνη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Έως και 16.000 είναι οι εκτοπισμένοι στο Χαλέπι εξαιτίας της επιχείρησης της συριακής κυβέρνησης σε περιοχές της πόλης που ελέγχουν αντάρτες, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια Στέφεν Ο' Μπράιεν προειδοποίησε ότι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εάν οι μάχες ενταθούν.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο του οικονομικού προγράμματος του υποψήφιου της κεντροδεξιάς για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν και δήλωσε πως ελπίζει ότι η Μαρίν Λεπέν, η ακροδεξιά αντίπαλος του συντηρητικού υποψηφίου, δεν θα γίνει ποτέ πρόεδρος.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την ότι η Τουρκία έχει «πάρα πολλές εναλλακτικές» εκτός από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας όμως ότι «δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο» ΕΕ, παρά την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου να παγώσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 17:50

Επιδημίες γρίπης σε πτηνά σαρώνουν Ευρώπη και Ασία

Συντάκτης:
Η γρίπη Η5Ν8, μάλλον ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά άκρως μεταδοτική στα πτηνά, εξαπλώνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και οδηγεί στη θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων πουλερικών, ενώ ακόμα 300.000 κοτόπουλα και πάπιες θα θανατωθούν στην Ιαπωνία λόγω ενός διαφορετικού στελέχους.
Ανοίγοντας δρόμο για νέα πολιτική αστάθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ο Ματέο Ρέντσι έχει υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί αν χάσει το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Τρίτη ότι είναι αισιόδοξη ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα τηρήσουν κοινή στρατηγική στις συνομιλίες για το Brexit και ότι δεν θα επιδιώξουν διμερείς συμφωνίες με τη Βρετανία.