Κόσμος
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 11:50
Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν έχει καμία αξία το ψήφισμα της Ευρωβουλής
Συντάκτης: Eidisis.grΚατηγορώντας εκ νέου την ΕΕ και ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «μεροληψία» και «υποστήριξη των τρομοκρατών», ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε προκαταβολικά το ψήφισμα που πρόκειται να εξετάσουν οι ευρωβουλευτές για προσωρινό πάγωμα των προενταξιακών διπαραγματεύσεων.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 10:50
Κολομβία και FARC υπογράφουν νέα συμφωνία -αυτή τη φορά, χωρίς δημοψήφισμα
Συντάκτης: Eidisis.grH κυβέρνηση της Κολομβίας και οι FARC πρόκειται να υπογράψουν την Πέμπτη τη νέα, «αναθεωρημένη» ειρηνευτική συμφωνία για οριστική λήξη της πολυετούς σύγκρουσης, με τελικό βήμα την έγκρισή της από το Κογκρέσο -χωρίς, αυτή τη φορά, στήσιμο δημοψηφίσματος.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 09:50
Σεούλ και Τόκιο συμφωνούν να παρακολουθούν από κοινού την Β.Κορέα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Νότια Κορέα και η Ιαπωνία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, προκειμένου να είναι δυνατή η από κοινού ανταλλαγή και επεξεργασία πληροφοριών ασφάλειας, αναφορικά με την απειλή της Βόρειας Κορέας.
Αιχμή, το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.
Αιχμή, το πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 07:50
«Στην πραγματικότητα ο Ομπάμα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την Ευρώπη»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην απογοήτευσή της προς τον απερχόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, για τη στάση που κράτησε προς την Ευρώπη, εκφράζει με άρθρο της στην εφημερίδα Guardian, η γνωστή Γαλλίδα αρθρογράφος Ναταλί Νουγκαρέντ, πρώην διευθύντρια έκδοσης και σύνταξης στην εφημερίδα Le Monde.
Βάλλει κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους καθημερινά. Και παρότι οι μάχες που δίνει δεν είναι τόσο αιματηρές όσο εκείνες που μαίνονται στη Μοσούλη με στόχο την απελευθέρωσή της από τους σκοταδιστές του ISIS, τα πλήγματα που καταφέρνει εναντίον τους είναι καίρια, καθώς χρησιμοποιεί ως όπλα του δύο πράγματα που απεχθάνονται οι τζιχαντιστές: τη μουσική και την αντιπροπαγάνδα.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 01:50
«Hail Trump» σε εκδήλωση νεοναζιστών της «εναλλακτικής δεξιάς»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ λαλίστατος μέσω Twitter Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε βρει το χρόνο να αποδοκιμάσει έστω μέσα από αυτό το βήμα τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τα «Hail Trump» και τις ρατσιστικές χυδαιότητες της κατ' ευφημισμόν «εναλλακτικής δεξιάς» (alt-right) στη «γιορτή» των νεοναζιστών το Σαββάτο δύο βήματα από τον Λευκό Οίκο.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 01:50
Σχεδόν 1.400 πρόσφυγες διασώθηκαν σε ένα 24ωρο στη Μεσόγειο
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο πλαίσιο δώδεκα επιχειρήσεων στην κεντρική Μεσόγειο, υπό το συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής, διασώθηκαν την Τρίτη 1.397 πρόσφυγες.
Οι πρόσφυγες επέβαιναν σε πέντε φουσκωτές λέμβους και επτά βάρκες και διασώθηκαν χάρη στην κινητοποίηση της ιταλικής ακτοφυλακής, ενός πλοίου που έχει ενταχθεί στο μηχανισμό της ναυτικής δύναμης της ΕΕ στη Μεσόγειο (EUNAVFOR MED) και σε μονάδες τριών μη κυβερνητικών οργανισμών.
Οι πρόσφυγες επέβαιναν σε πέντε φουσκωτές λέμβους και επτά βάρκες και διασώθηκαν χάρη στην κινητοποίηση της ιταλικής ακτοφυλακής, ενός πλοίου που έχει ενταχθεί στο μηχανισμό της ναυτικής δύναμης της ΕΕ στη Μεσόγειο (EUNAVFOR MED) και σε μονάδες τριών μη κυβερνητικών οργανισμών.
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 00:50
Και εγένετο κλιματική αλλαγή για τον Ντόναλντ Τραμπ ή σχεδόν
Συντάκτης: Eidisis.grΜπορεί τελικά η κλιματική αλλαγή να μην είναι απάτη, φάρσα ή συνωμοσία... Ο εκλεγμένος Ντόναλντ Τραμπ σήμερα πιστεύει ότι υπάρχει «κάποια σχέση» μεταξύ της ανθρώπινης δραστηριότητας και της υπερθέρμανσης του πλανήτη και είναι μάλλον «ανοιχτός» στο θέμα της εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα -η οποία κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα εάν κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 23:50
Πάγωμα των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητούν οι ευρωβουλευτές
Συντάκτης: Eidisis.grΤο προσωρινό πάγωμα των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας εισηγούνται οι επικεφαλής των μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που αναμένεται να αποτυπωθεί στο ψήφισμα που θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας προς κρίση την Πέμπτη.
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 22:50
Ο Τραμπ τελικά «δεν θα βάλει στη φυλακή» την Χίλαρι Κλίντον
Συντάκτης: Eidisis.grΑπογοητεύοντας τους υποστηρικτές του που τον αποθέωναν υπό το σύνθημα «lock her up» (φυλακίστε την), ο Τραμπ ανακαλεί την εμπρηστική προεκλογική δέσμευση να διορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον ή το Ίδρυμα Κλίντον, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η στενή σύμβουλος και πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Κελιάν Κόνγουεϊ.