espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 11:20:04 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 18:50

Συρία: Ποιος θα κοιτάξει κατάματα τον 12χρονο Αλί;

Συντάκτης:
«Ο Αλί καθάριζε τα συντρίμμια από ένα βομβαρδισμένο δωμάτιο νοσοκομείου. Η κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι άντεχε ακόμα, και το 12χρονο αγόρι εκμεταλλευόταν μια ανάπαυλα στις μάχες για να βρει κάπου να ζήσει.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 17:50

Προσεχώς πάρκο γυμνιστών στο Παρίσι

Συντάκτης:
Οι Αρχές του Παρισιού σχεδιάζουν να ανοίξουν στη γαλλική πρωτεύουσα, κάποια στιγμή στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, ένα πάρκο για γυμνιστές.

«Πρέπει να βρούμε το σωστό μέρος και δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε κανέναν ούτε να προκαλέσουμε αναστάτωση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού Μπρινό Ζιλιάρ.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 17:50

ΗΠΑ: Ομολόγησε μετά από 13 χρόνια οτι διέπραξε φόνο

Συντάκτης:
Τον φόνο που πριν 13 χρόνια έκλεισε τον πανομοιότυπο δίδυμο αδελφό του στη φυλακή, ομολόγησε πως είχε κάνει ένας άνδρας στο Σικάγο. Η ομολογία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον δίδυμο αδελφό του, αλλά και αμφιβολίες στο δικαστήριο για το αν οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 16:50

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Συντάκτης:
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τη Δευτέρα τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της συριακής μητρόπολης Χαλέπι, όπου τα ιατρικά εφόδια και τα τρόφιμα γίνονται όλο και πιο σπάνια, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των θανάτων έφθασε τουλάχιστον τους 128, στη συντριπτική πλειονότητά τους άμαχοι, από την Πέμπτη το βράδυ, όταν ο στρατός ανακοίνωσε την έναρξη μεγάλης επιχείρησης για την ανακατάληψη του Χαλεπίου.
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τη Δευτέρα τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου, όπου τα ιατρικά εφόδια και τα τρόφιμα διαρκώς λιγοστεύουν, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Την ίδια ώρα, ο πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα στις χώρες της Δύσης και τη Μόσχα συνεχίζεται σβήνοντας τις ελπίδες για άμεσο τέλος στην αιματοχυσία.
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 15:50

Ολάντ: Η «ζούγκλα» του Καλαί θα κλείσει οριστικά

Συντάκτης:
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ που επισκέπτεται για πρώτη φορά το Καλαί στη βόρεια Γαλλία δήλωσε ότι πρέπει να διαλυθεί «πλήρως και οριστικά» ο καταυλισμός της λεγόμενης «ζούγκλας», όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες.
Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων στην Κούβα, η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες των FARC υπογράφουν την ιστορική ειρηνευτική συμφωνία, η οποία θα τεθεί προς έγκριση σε δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου.
Ξεχωριστές συναντήσεις, αμφότερες κεκλεισμένων των θυρών, είχε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με τους αμερικανούς υποψηφίους. Μία ημέρα προτού βρεθούν αντιμέτωποι στο πρώτο ντιμπέιτ πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο μεν Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε ότι η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού.
Το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και τη συνεχιζόμενη αναστολή τη συνθήκης Σένγκεν στις χώρες οι οποίες συμμετέχουν επικροτεί ο επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ. «Η Ευρώπη αντλεί τα σωστά διδάγματα από τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων», δήλωσε ο Ετινγκερ στην εφημερίδα Rheinische Post της Δευτέρας.
Στη Γαλικία και τη Χώρα των Βάσκων, οι πολίτες ψήφισαν σταθερότητα. Η πρώτη –παραδοσιακό προπύργιο της δεξιάς- έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στο Λαϊκό Κόμμα, η δεύτερη ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το ιστορικό δεξιό βασκικό κόμμα PNV, το οποίο –έστω και χωρίς αυτοδυναμία- δεν θα δυσκολευτεί να κυβερνήσει.