espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 11:35:38 πμ

Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με απολογισμό τουλάχιστον 48 νεκρούς που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο συριακό έδαφος με στόχο κυρίως περιοχές που βρίσκονται στα χέρια του καθεστώτος, αλλά και την Χασάκα που ελέγχεται από τους τις κουρδικές δυνάμεις.
Η Ομάδα των Είκοσι (G20) κάλεσε σήμερα, Δευτέρα, όλες τις χώρες να «εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν» καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Χανγκτζόου (Κίνα).
Την επιθυμία της να γίνει η Βρετανία παγκόσμιος ηγέτης στο ελεύθερο εμπόριο, καθώς αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε η πρωθυπουργός της χώρας Τερίζα Μέι.

«Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ, έχω ορίσει ως φιλοδοξία μας να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης στο ελεύθερο εμπόριο», δήλωσε η Μέι σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου της G20 στην Κίνα.
«Η Τουρκία μου ζήτησε να κάνω τον ρουφιάνο στη Zaman» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στη βελγική εφημερίδα De Morgen. Το δημοσίευμα της Δευτέρας αναφέρεται σε καταγγελίες νεαρής βελγίδας δημοσιογράφου για απόπειρα χρηματισμού της από τουρκικές κρατικές υπηρεσίες.
«Κανονιά» στα εγκαθιδρυμένα γερμανικά κόμματα ήταν η κάλπη στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, αλλά όλη η χώρα καταλήγει πως ο στόχος ήταν ένας: Η Μέρκελ πλέον ακούει επικρίσεις από το σύνολο του πολιτικού της στρατοπέδου επειδή θεωρείται πως η στάση της στο προσφυγικό συντέλεσε στο να καταλήξουν οι Χριστιανοδημοκράτες στην τρίτη θέση, πίσω από το ξενοφοβικό AfD.
Ενώπιον της Δικαιοσύνης, για το σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης της αποτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας, το 2012, τη λεγόμενη υπόθεση Pygmalion, ενδέχεται να βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Συνολικά πέντε εκρήξεις έπληξαν τη Δευτέρα περιοχές στη Συρία που ελέγχονται από την κυβέρνηση αλλά και στην Χασάκα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κουρδικής YPG.

Η τζιχαντιστική ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στη Χασάκα.
Πραγματική πολιτική δύναμη αποκτά για πρώτη φορά μία νέα γενιά ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ. Δύο χρόνια μετά την Επανάσταση της Ομπρέλας, με τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας, για να δείξουν ειρηνικά την αγανάκτησή τους απέναντι στην επιρροή του Πεκίνου, το πρωτοφανές εκλογικό αποτέλεσμα ίσως σηματοδοτεί τα σπάργανα της ανεξαρτησίας.
Η σύνοδος κορυφής της G20 θα αξιώσει σήμερα στο τελικό ανακοινωθέν της τη δημιουργία μιας μαύρης λίστας με τους φορολογικούς παραδείσους και τα μέτρα αντιποίνων που θα ληφθούν εναντίον τους, όπως προανήγγειλε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2016 14:50

Διεθνή ΜΜΕ: Οδυνηρή ήττα-προειδοποίηση για τη Μέρκελ

Συντάκτης:
Αν και οι βουλευτικές εκλογές προγραμματίζονται σε ένα χρόνο, ο γερμανόφωνος και ξένος Τύπος εμφανίζονται απαισιόδοξοι και κάνουν λόγο πως το "άστρο" της Άνγκελα Μέρκελ. ενδεχομένως να οδεύει προς τη δύση του.