Κόσμος
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 20:50
Φιλιππίνες: 1.900 νεκροί στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» του Ντουτέρτε
Συντάκτης: Eidisis.grΟ επικεφαλής της αστυνομίας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι περισσότερα από 1.900 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες επτά εβδομάδες στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, ο «τιμωρός» Ροντρίγκο Ντούτερτε.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 19:50
«Συνάντηση Πούτιν με Μέρκελ, Ολάντ» στο περιθώριο της G-20
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου G-20 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 4 - 5 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 18:50
Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη στην τουρκική επαρχία Σιρνάκ
Συντάκτης: Eidisis.grΤουρκικό στρατιωτικό όχημα επλήγη από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη νοτιοανατολικη επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες, έγινε γνωστό από το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan και από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.
Κούρδοι της Συρίας και κυβερνητικές δυνάμεις συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός στην πόλη Χασάκα.
Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης, ανακοίνωσε κούρδος αξιωματούχος και η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης, ανακοίνωσε κούρδος αξιωματούχος και η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 18:50
Σάκο και Βαντσέτι, 89 χρόνια μετά την ηλεκτρική καρέκλα των ΗΠΑ
Συντάκτης: Eidisis.gr«Δολοφόνοι» με τα «πειστήρια» της καταγωγής και της ριζοσπαστικής ιδεολογίας τους για το δικαστικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 1920, μάρτυρες και σύμβολα για τους χιλιάδες πολίτες και διανοούμενους ανά τον κόσμο που δεν κατάφεραν παρά το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης να τους γλιτώσουν από την ηλεκτρική καρέκλα 89 χρόνια πριν.
Μια εβδομάδα ευρωπαϊκής διπλωματίας με στόχο την αναθέρμανση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης μετά το βρετανικό δημοψήφισμα εγκαινιάζει σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.


Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 16:50
Συμφωνίες μετανάστευσης και με τη Β. Αφρική επιθυμεί η Μέρκελ
Συντάκτης: Eidisis.grΣυμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών κατά το πρότυπο της συμφωνίας με την Τουρκία θα πρέπει να συνάψουν ΕΕ και χώρες της Βόρειας Αφρικής, προκειμένου ένα νέο προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη, τόνισε την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 15:50
H Νιγηρία «θεωρεί ότι σκότωσε» τον αρχηγό της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι επιδρομή της εναντίον της Μπόκο Χαράμ τραυμάτισε ηγετικά στελέχη της και «τραυμάτισε θανάσιμα» τον αρχηγό της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου.
Η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πλευρά.
Η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πλευρά.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 15:50
Τριμερής Μέρκελ, Ολάντ, Ρέντσι με πολύ περιτύλιγμα αλλά λίγη ουσία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι προσκάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ με στόχο να σκιαγραφήσουν το μέλλον της Ευρώπης μετά το σοκ του Brexit. Η συνάντηση είχε ωραίες εικόνες, αλλά καμία απόφαση.
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 15:50
Ο Καναδάς υπερασπίζεται το δικαίωμα στο μπουρκίνι
Συντάκτης: Eidisis.grΤα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες υπερασπίστηκε ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση νομοθετών από το Κεμπέκ για απαγόρευση του μπουρκίνι στη χώρα.
«Στον Καναδά δεν θα έπρεπε να μιλάμε πλέον για ανεκτικότητα» δήλωσε ο Τριντό έπειτα από συνάντηση του υπουργικού του συμβουλίου για την κυβερνητική ατζέντα.
«Στον Καναδά δεν θα έπρεπε να μιλάμε πλέον για ανεκτικότητα» δήλωσε ο Τριντό έπειτα από συνάντηση του υπουργικού του συμβουλίου για την κυβερνητική ατζέντα.