espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 7:44:33 πμ

Κόσμος

Τζέρεμι Κόρμπιν ή Όουεν Σμιθ; Τα στελέχη του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία έχουν στην διάθεσή τους έναν μήνα από σήμερα προκειμένου να εκλέξουν τον νέο τους ηγέτη κι ενώ η ατμόσφαιρα είναι δηλητηριώδης, σε τέτοιο βαθμό που απειλείται ακόμα και η ίδια η ύπαρξη του κόμματος των Εργατικών της Βρετανίας που ιδρύθηκε το 1900.
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 18:50

Νεκρός τούρκος στρατιώτης σε συγκρούσεις με το PKK

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν τη Δευτέρα το πρωί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην επαρχία Τούντσελι, στην Ανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 17:50

Για λογοκλοπή κατηγορείται ο πρόεδρος του Μεξικού

Συντάκτης: Eidisis.gr
Δημοσιογράφοι στο Μεξικό κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας, Ενρίκε Πένα Νιέτο για λογοκλοπή.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα Aristegui Noticias αναφέρει ότι σχεδόν 29% της πτυχιακής του εργασίας είχε κλαπεί από έργα άλλων, χωρίς να γίνει αναφορά σε αυτούς.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στον κουρδικό γάμο στο Γκαζίαντεπ είναι του ιδίου τύπου με αυτήν που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις του 2015 στη διάρκεια ειρηνευτικής συγκέντρωσης στην Άγκυρα, καθώς και στο Σουρούτς, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 16:50

ΟΑΣΘ: Να κηρυχθεί καταχρηστική η κινητοποίηση των εργαζομένων

Συντάκτης: Eidisis.gr

Αγωγή, προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ' αόριστον επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν από σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 15:50

Θρήνος για το Γκαζίαντεπ, παιδιά και έφηβοι 22 από τα θύματα

Συντάκτης: Eidisis.gr
Μέχρι 14 ετών ήταν τουλάχιστον 22 από τα θύματα στη φριχτή επίθεση καμικάζι σε κουρδικό γάμο στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που έχει βυθίσει στον πένθος τη χώρα. Σοκαρισμένη επιπλέον η Τουρκία από το γεγονός πως ο δράστης ήταν παιδί ο ίδιος που είχε ζωστεί με εκρηκτικά, ενώ αρκετά από τα θύματα παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους.
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 15:50

Ιράν: «Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί τις βάσεις μας, πλέον»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η Ρωσία έχει σταματήσει «πλέον» να κάνει χρήση αεροπορικής βάσης για επιδρομές στη Συρία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Ιράν.

Η ανακοίνωση πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου η Μόσχα δήλωνε από την πλευρά της ότι τα ρωσικά μαχητικά πετούσαν από αεροπορική βάση στο Ιράν για να χτυπήσουν στόχους στη Συρία.
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 15:50

Η Τουρκία θέλει «πλήρη εκκαθάριση» της μεθορίου από την ISIS

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στον απόηχο της φρικαλέας επίθεσης σε κουρδικό γλέντι στην νοτιοανατολική Τουρκία, για την οποία η Άγκυρα δείχνει την ISIS, η τουρκική κυβέρνηση λέει πως η μεθόριός της με τη Συρία πρέπει να «εκκαθαριστεί πλήρως από τους τζιχαντιστές».
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 15:50

ΟΗΕ: Διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά οι νέοι καμικάζι της ISIS

Συντάκτης: Eidisis.gr
Διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά χρησιμοποιούν ως καμικάζι αυτοκτονίας στις επιθέσεις τους οι τρομοκράτες του ISIS, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ την οποία επικαλείται τη Δευτέρα η τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet», μετά την αιματηρή επίθεση στη γαμήλια τελετή στο Γκαζίαντεπ, όπου σύμφωνα με τις Αρχές δράστης ήταν ένα παιδί 12-14 ετών.
Σε ξεχωριστές μονάδες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βρετανίας πρόκειται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το Λονδίνο προχωρά στο διαχωρισμό διαπιστώνοντας κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθούν κρατούμενοι για κοινά ποινικά αδικήματα που έχουν μουσουλμανικό υπόβαθρο.