Κόσμος
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 20:50
Φάρατζ: Δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε 350 εκατ. λίρες για την Υγεία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ επικεφαλής του Ukip αναγκάσθηκε να παραδεχθεί μπροστά στους δημοσιογράφους σε απευθείας μετάδοση από την βρετανική τηλεόραση ότι μία από τις υποσχέσεις της καμπάνιας του «Out» ήταν ψέμα.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κατευθύνει προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας τα 350 εκατομμύρια στερλίνες που κατά την εκτίμησή του το Λονδίνο έστελνε κάθε εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 19:50
EE: Αμεσα οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ απόφαση του βρετανικού λαού προκαλεί λύπη αλλά είναι σεβαστή ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 19:50
Κρεμλίνο: Ελπίζουμε στη βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-Βρετανίας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Μόσχα ελπίζει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 19:50
Πάπας: Ζητά «εγγυήσεις» για το καλό της Βρετανίας και της ηπείρου
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ακολουθήσουν «εγγυήσεις» για το καλό τόσο της Βρετανίας όσο και των χωρών της γηραιάς ηπείρου.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 19:50
Γκάμπριελ: Το Brexit θα ανοίξει δημόσια συζήτηση για τη λιτότητα στην ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grTο Brexit μπορεί να αποτελέσει «την ευκαιρία για μια επανεκκίνηση» της Ευρώπης, λέει ο Ζ.Γκάμπριελ μετά το πρώτο σοκ και την χαρακτηριστική αντίδρασή του «ανάθεμα, μια κακή μέρα για την Ευρώπη». Μετά την εξέλιξη αυτή στη Βρετανία ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας εκτιμά ότι θα ανοίξει μια δημόσια συζήτηση για τη λιτότητα, την οποία ωστόσο υποστηρίζει η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού στην οποία συμμετέχει.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 19:50
Ομπάμα: Σταθερές οι σχέσεις μας με την Μεγάλη Βρετανία
Συντάκτης: Eidisis.grO Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται στενά για τις εξελίξεις γύρω από το βρετανικό δημοψήφισμα και πρόκειται να συνομιλήσει με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον εντός της ημέρας.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 18:50
Εκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τρίτη
Συντάκτης: Eidisis.grΕκτακτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, μετά την έκτακτη διάσκεψη των πρόεδρων των πολιτικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.
«Πρέπει να υπερισχύσουν όσα μας ενώνουν, είναι η στιγμή της διαύγειας, της ισορροπίας και της ήρεμης δύναμης », τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
«Η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο που της αρμόζει, εξασφαλίσαμε εβδομήντα χρόνια ειρήνης χάρη στην Ένωση, η οποία έβαλε τέλος σε δεκαετίες και αιώνες πολέμων», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
«Η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο που της αρμόζει, εξασφαλίσαμε εβδομήντα χρόνια ειρήνης χάρη στην Ένωση, η οποία έβαλε τέλος σε δεκαετίες και αιώνες πολέμων», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 18:50
BBC: Οι οκτώ λόγοι για τους οποίους επικράτησε το Brexit
Συντάκτης: Eidisis.grΤους οκτώ λόγους για τους οποίους επικράτησε η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ αναλύει το BBC.
1. Οι οικονομικές προειδοποιήσεις για το Brexit γύρισαν μπούμερανγκ. Το BBC σημειώνει ότι οι Βρετανοί βομβαρδίστηκαν με προειδοποιήσεις για το πώς θα γίνουν φτωχότεροι εάν ψηφίσουν έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αλλά στο τέλος «δεν πείστηκαν από αυτά που άκουσαν ή/και θεώρησαν ότι ήταν ένα τίμημα που άξιζε να πληρώσουν».
1. Οι οικονομικές προειδοποιήσεις για το Brexit γύρισαν μπούμερανγκ. Το BBC σημειώνει ότι οι Βρετανοί βομβαρδίστηκαν με προειδοποιήσεις για το πώς θα γίνουν φτωχότεροι εάν ψηφίσουν έξοδο της χώρας από την ΕΕ, αλλά στο τέλος «δεν πείστηκαν από αυτά που άκουσαν ή/και θεώρησαν ότι ήταν ένα τίμημα που άξιζε να πληρώσουν».
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 17:50
Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit - Ραγδαίες εξελίξεις σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ενωση
Συντάκτης: Eidisis.grΥπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στα σκοτεινά σύννεφα του λαϊκιστικού ευρωσκεπτικισμού που μαζεύονται πάνω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στις Βρυξέλλες και σε μια σειρά από πρωτεύουσες της Ευρώπης οι ηγέτες γνωρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και ότι - επιτέλους - μπορεί να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο αν το πράξει.