Κόσμος
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 14:50
Κόρμπιν: Νίκησε ο θυμός απέναντι στις βρετανικές κυβερνήσεις
Συντάκτης: Eidisis.grΟ ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν απέδωσε την επικράτηση του Brexit στο θυμό των Βρετανών απέναντι στις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από το Λονδίνο.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 13:50
Τουσκ: Απρόβλεπτες οι πολιτικές συνέπειες του Brexit
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.
Δεν είναι ώρα για υστερική αντίδραση, τόνισε, προσθέτοντας πως «είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το αρνητικό σενάριο».
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 13:50
Κάμερον: Η χώρα χρειάζεται μια νέα ηγεσία - Με νέο Πρωθυπουργό οι διαπραγματεύσεις αποχώρησης από την ΕΕ
Συντάκτης: Eidisis.grΧρειάζεται μια νέα ηγεσία για τον τόπο, τόνισε ο Ντ. Κάμερον σε διάγγελμά του και ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία.
«Συγχαίρω όσους συμμετείχαν. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη βούληση του λαού.
«Συγχαίρω όσους συμμετείχαν. Πρέπει να ακολουθήσουμε τη βούληση του λαού.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:50
Στα χέρια των ιστορικών και μόνο η υπόθεση «Ο Μισισιπής καίγεται»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας του Μισισιπή Τζιμ Χουντ ανακοίνωσε τη διακοπή των ερευνών σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο για τις δολοφονίες τριών ακτιβιστών υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων στον Μισισιπή το 1964.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:50
Brexit: Πανικός σε Γερμανία και Βρυξέλλες - Για «εφιάλτη» κάνουν λόγο ευρωπαίοι πολιτικοί
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ανάθεμα, μια κακή μέρα για την Ευρώπη!» είναι η χαρακτηριστική αντίδραση του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μέσω Twitter στο διαφαινόμενο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του «Brexit».
«Πραγματικά θλιβερά» χαρακτηρίζει τα νέα που έρχονται από την Βρετανία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ-Στάινμαγερ.
«Πραγματικά θλιβερά» χαρακτηρίζει τα νέα που έρχονται από την Βρετανία ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ-Στάινμαγερ.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:50
H Σκωτία «βλέπει το μέλλον της στην ΕΕ» μετά το Brexit, από κοντά κι οι Ιρλανδοί
Συντάκτης: Eidisis.grΟ σεισμός του Brexit φουσκώνει ξανά τα πανιά όσων επιδιώκουν απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο: Από το Εδιμβούργο, η επικεφαλής της σκωτσέζικης κυβέρνησης υπογράμμισε πως «η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στην ΕΕ» ενώ στην Ιρλανδία ο αρχηγός του Sinn Fein ανέφερε πως η έκβαση της βρετανικής κάλπης φέρνει πιο κοντά «τον στόχο μίας ενωμένης Ιρλανδίας».
O Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται στενά για τις εξελίξεις γύρω από το βρετανικό δημοψήφισμα και πρόκειται να συνομιλήσει με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον εντός της ημέρας.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:50
Πανηγυρίζουν οι ευρωσκεπτικιστές στην ΕΕ και ζητούν δικά τους δημοψηφίσματα
Συντάκτης: Eidisis.grΦουσκώνουν τα πανιά κάθε ευρωσκεπτικιστικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη οι ειδήσεις για την κάλπη που έβγαλε Brexit, που δηλώνουν δικαιωμένοι και σπεύδουν να ζητήσουν τη διενέργεια δημοψηφισμάτων στις χώρες τους για αποχώρηση από την ΕΕ.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 12:50
Νάιτζελ Φάρατζ: «Ο Κάμερον πρέπει να παραιτηθεί»
Συντάκτης: Eidisis.grΟ βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πρέπει να παραιτηθεί μετά την ήττα του στην εκστρατεία που πραγματοποίησε υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, δηλώνει ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ.
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 10:50
Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit - Ραγδαίες εξελίξεις σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ενωση (συνεχής ενημέρωση)
Συντάκτης: Eidisis.grΥπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στα σκοτεινά σύννεφα του λαϊκιστικού ευρωσκεπτικισμού που μαζεύονται πάνω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στις Βρυξέλλες και σε μια σειρά από πρωτεύουσες της Ευρώπης οι ηγέτες γνωρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και ότι - επιτέλους - μπορεί να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο αν το πράξει.