espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 1:12:23 μμ

Κόσμος

Ανακαλύψτε το post game της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα – Ντόρτμουντ για το Champions League. Δείτε τη λεπτομερή ανάλυση της σπουδαίας αναμέτρησης μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ στο πλαίσιο του UEFA Champions League.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν επιτίθεται στους New York Times για την κάλυψη της νομικής διαμάχης Μπαλντόνι-Λάιβλι. Ο πρώην ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος έχει καταδικαστεί και βρίσκεται στη φυλακή, δημοσιοποίησε μια καταγγελτική δήλωση μέσω του ΤΜΖ, κατηγορώντας τους New York Times για την κάλυψη της σφοδρής νομικής διαμάχης ανάμεσα στον Τζάστιν Μπαλντόνι και τη Μπλέικ Λάιβλι σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας τους, *It Ends with Us*.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος «τον Ιούνιο», κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στην οποία θα συμπροεδρεύσει μαζί με τη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη.

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι στρατηγικοί εταίροι που οικοδομούν έναν ισχυρό άξονα σταθερότητας και ασφάλειας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατά την 10η διοργάνωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (DEF X).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι αναστέλλει για 90 ημέρες τους «ανταποδοτικούς» δασμούς, με άμεση ισχύ. Παράλληλα, αυξάνει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα στο 125%.

Η προγραμματική συμφωνία που κατέληξαν η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) φέρει τον τίτλο Ευθύνη για την Γερμανία. Ο αρχηγός του CDU, Φρίντριχ Μερτς, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες της Γερμανίας και την Ευρώπη.

Ανάμικτες είναι οι αντιδράσεις στην προγραμματική συμφωνία που ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), μόλις 45 ημέρες μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Ο εμπορικός πόλεμος επιδεινώνεται και οι αγορές δέχονται το πλήγμα: μετά την απάντηση του Πεκίνου στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν μεγάλη πτώση, ενώ το δολάριο υποχωρεί, ένδειξη της απώλειας εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ ενέκριναν σήμερα τα πρώτα εμπορικά αντίμετρα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, ως απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την ΕΕ.

Η κίνηση της Κίνας να επιβάλει ανταποδοτικούς δασμούς 84% κατά αμερικανικών προϊόντων είναι ατυχής και βγάζει χαμένο το Πεκίνο, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.