espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 9:40:54 πμ

Κόσμος

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια το Σάββατο το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φίλοι και οπαδοί του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές.
Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε το Σάββατο την καταδίκη σε θάνατο δύο δημοσιογράφων του Al Jazeera. Οι δημοσιογράφοι δικάστηκαν ερήμην. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός είτε κερδίσει είτε χάσει στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην του επιρρίψουν την ευθύνη αν κερδίσει το Brexit, αν και ορισμένοι υπουργοί των Συντηρητικών επιμένουν ότι σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ άσκησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος είπε ότι είναι «πολεμοχαρείς» οι κινήσεις της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη (συγκεκριμένα οι στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή).

Ο Σταϊνμάγερ είπε ότι οι εκτεταμένοι ελιγμοί του ΝΑΤΟ είναι αντιπαραγωγικοί για την ασφάλεια στην περιοχή και θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να «εκβιάσει την Ευρώπη» ή «για να την τρομάξει», άφησε να εννοηθεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων, μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο σε περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους και έρευνες σε 40 σπίτια, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα.
Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.
Η κυκλοφορία στο λιμάνι του Καλέ στη βόρεια Γαλλία διακόπηκε πλήρως για περίπου μιάμιση ώρα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο καθώς μετανάστες θεάθηκαν να κολυμπούν προς τις αποβάθρες, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 12:50

Το Ρίο σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης

Συντάκτης:
Ο κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο κήρυξε χθες την πολιτεία σε κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης, ζητώντας ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ώστε η πολιτεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της στις δημόσιες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.
Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι εκείνης για την έξοδό της από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.