espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 9:33:10 μμ

Κόσμος

Όψιμη δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων: το εφετείο του Ντέτμολντ καταδίκασε τον 94χρονο φρουρό του Άουσβιτς Ρ. Χάνινγκ σε πέντε χρόνια φυλάκιση για συνέργεια στην μεθοδική δολοφονία τουλάχιστον 170.000 ανθρώπων.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προειδοποίησε τη Βρετανία πως μια έξοδός της από την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit «θα είναι για πάντα» και θα επηρεάσει «πρώτα» τους Βρετανούς.

Μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκετά ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα ζητούν τη διεξαγωγή παρομοίων δημοψηφισμάτων σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα κατά της ριζοσπαστικοποίησης στη Βρετανία της συζήτησης για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ΕΕ, την επομένη του φόνου της φιλοευρωπαίας βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ.
Οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 19:50

Ο δήμος Κωνσταντινούπολης απαγορεύει το gay pride

Συντάκτης:

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της παρέλασης των ομοφυλοφίλων (Gay pride) που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, προκειμένου να «διατηρηθεί η ασφάλεια και η δημόσια τάξη».

Η γαλλίδα υπουργός Εργασίας και ο επικεφαλής του CGT επιβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν σχετικά με τη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας, η οποία έχει προκαλέσει τρεις μήνες απεργιών και διαδηλώσεων.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 18:50

Ολλανδία: Ελπίδες και φόβοι για το Brexit

Συντάκτης:
Το άρχισε το Spiegel με το εξώφυλλο που παρακαλούσε τους Βρετανούς να μείνουν στην ΕΕ. Το συνεχίζει η Algemeen Dagblad, η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ολλανδία με ένα πρωτοσέλιδο που γράφει «Don't leave me this way» στα αγγλικά με φόντο την αγγλική σημαία.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα κατά της ριζοσπαστικοποίησης στη Βρετανία της συζήτησης για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ΕΕ, την επομένη του φόνου της φιλοευρωπαίας βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ.
Στα χέρια των αιγυπτιακών αρχών βρίσκονται πλέον και τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη στις 19 Μαΐου ανοικτά της Αλεξάνδρειας και ενώ εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.