espa pkm

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026, 5:33:52 πμ

Κόσμος

Αψηφώντας τους «βρυχηθμούς» Ερντογάν, και μάλιστα σε εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία λόγω του καίριου ρόλου της Τουρκίας στη διαχείριση του Προσφυγικού, η γερμανική Βουλή υιοθέτησε το μεσημέρι της Πέμπτης το ψήφισμα για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία.
Οι Podemos και η Ενωμένη Αριστερά (IU) της Ισπανίας αποφάσισαν να ενώσουν δυνάμεις εν όψει των εκλογών του Ιουνίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σωστά έπραξαν.

Οι έρευνες που βλέπουν το φως της ημέρας δείχνουν ότι ο νέος συνασπισμός μπορεί να έρθει και δεύτερος, αφήνοντας στην άβολη τρίτη θέση το ιστορικό κόμμα των Σοσιαλιστών (ΡSOE).
Το ψήφισμα για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων ως γενοκτονία από τη γερμανική βουλή, αλλά και η διαμάχη που κορυφώνεται στην Χριστιανική Ένωση είναι τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον γερμανικό τύπο.
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 16:50

Γης Μαδιάμ στον συνασπισμό της Μέρκελ

Συντάκτης:
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ. Η προσφυγική κρίση έχει φέρει τα δύο χριστιανικά κόμματα στα πρόθυρα ρήξης. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα επιλέγει τακτικές λαϊκισμού για να ανακτήσει έδαφος.
Την ταυτότητα του θύματος στους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια γνωστοποίησε η αστυνομία, στην πρώτη έρευνα για τη δολοφονία με μετέπειτα αυτοκτονία του δράστη που είχε βάλει σε συναγερμό το πανεπιστήμιο.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα ότι στόχος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές για προεδρικό σύστημα μέσω του Κοινοβουλίου, ωστόσο αν υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο θα προσφύγει στις κάλπες.
Ερευνα στα φορολογικά και άλλα ιστορικά αρχεία της Φλωρεντίας από το 1427 ως σήμερα έδειξε ότι οι πλουσιότερες οικογένειες της πόλης είναι οι ίδιες εδώ και σχεδόν 600 χρόνια.

Σε δύο χιλιόμετρα έχει περιοριστεί την Πέμπτη η ζώνη στην οποία αναζητείται το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του Airbus της EgyptAir που είχε πέσει μεταξύ Κρήτης και Αλεξάνδρειας, μετά τον εντοπισμό του σήματός του.
Ευρωαφρικανικά ομόλογα για ενίσχυση αφρικανικών χωρών προτείνει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ώστε να εκτονωθεί η προσφυγική κρίση. Το Βερολίνο απορρίπτει το σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται ανεπαρκές από ειδικούς.
Στην αντεπίθεση κατά του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) Λουίς Αλμάγκρο πέρασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Αλμάγκρο ζήτησε τη σύγκληση του μόνιμου συμβουλίου του ΟAS με θέμα την κατάσταση στη Βενεζουέλα, για τα μέσα Ιουνίου.