Κόσμος
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 21:50
Ο Ερντογάν ειρωνεύεται την καταστολή των διαδηλώσεων στη Γαλλία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε επικριθεί δριμύτατα για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013, «καταδίκασε» σήμερα τη χρήση βίας από τη γαλλική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών, λέγοντας μάλιστα ότι «ανησυχεί» για την κατάσταση στη χώρα.
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 19:50
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της Air France
Συντάκτης: Eidisis.grΟι πιλότοι της Air France ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων με μισθολογικά αιτήματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του συνδικάτου SNPL.
Ο επικεφαλής του SNPL Φιλίπ Εβέν δήλωσε πως περισσότερα από τα δύο τρίτα των πιλότων μελών της ένωσης που εργάζονται για την Air France ψήφισαν κατ΄αρχήν υπέρ μιας μακράς απεργίας, αλλά είπε ότι δεν έχει ορισθεί ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.
Ο επικεφαλής του SNPL Φιλίπ Εβέν δήλωσε πως περισσότερα από τα δύο τρίτα των πιλότων μελών της ένωσης που εργάζονται για την Air France ψήφισαν κατ΄αρχήν υπέρ μιας μακράς απεργίας, αλλά είπε ότι δεν έχει ορισθεί ημερομηνία για την πραγματοποίησή της.
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 19:50
Ισόβια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον «Πινοσέτ» της Αφρικής
Συντάκτης: Eidisis.grΣε ποινή ισόβιας κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταδικάστηκε από δικαστήριο της Σενεγάλης ο πρώην δικτάτορας του Τσαντ Ισέν Αμπρέ, αποκαλούμενος ως «Πινοσέτ της Αφρικής» εξαιτίας των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν επί της οκταετούς κυριαρχίας του.
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 18:50
Ερντογάν: Η αντισύλληψη δεν είναι για τους μουσουλμάνους
Συντάκτης: Eidisis.grΚαμία μουσουλμανική οικογένεια δεν πρέπει να εφαρμόζει μεθόδους αντισύλληψης, ούτε να προβαίνει σε οικογενειακό προγραμματισμό, διαμηνύει ο Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους μουσουλμάνους να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.
«Θα πολλαπλασιάσουμε τους απογόνους μας.
«Θα πολλαπλασιάσουμε τους απογόνους μας.
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 18:50
Ιταλία: Νέες θέσεις για φιλοξενία μεταναστών αναζητά η κυβέρνηση
Συντάκτης: Eidisis.grΝέες δομές για την φιλοξενία των μεταναστών αναζητά επειγόντως η ιταλική κυβέρνηση. Με ειδική εγκύκλιό του, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο καλεί τους νομάρχες να εντοπίσουν άλλες 5.600 θέσεις για την διαμονή των «απελπισμένων της θάλασσας» που αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 18:50
Ιαπωνία: Ερευνες για το αγόρι που άφησαν οι γονείς του στο δάσος
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τρίτη συνεχή ημέρα αναζητούν οι διασώστες στο νησί Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας επτάχρονο αγόρι το οποίο άφησαν οι γονείς του στο δάσος για να το τιμωρήσουν.
Οι γονείς δήλωσαν οι ίδιοι την εξαφάνισή του το Σάββατο στην αστυνομία.
Οι γονείς δήλωσαν οι ίδιοι την εξαφάνισή του το Σάββατο στην αστυνομία.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προμηθεύει με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), αναφέρουν τη Δευτέρα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 14:50
Άγκυρα: Άρση της βίζας ή «μπλόκο» στη συμφωνία για το προσφυγικό
Συντάκτης: Eidisis.grΤην απειλή μπλόκου στη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό κρατά η Άγκυρα στο τραπέζι εάν δεν υπάρξει σύντομα άρση για τη βίζα, με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να λέει πως οι δύο συμφωνίες είναι «αλληλένδετες».
Κυριακή, 29 Μαϊος 2016 14:50
Τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές νεκροί σε επιδρομή του τουρκικού στρατού
Συντάκτης: Eidisis.grΤο λιγότερο 28 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν μετά από επιδρομή του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμούς βόρεια της συριακής πόλης του Χαλεπίου αργά χθες, σε αντίποινα για τις τελευταίες επιθέσεις εναντίον τουρκικής συνοριακής πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk επικαλούμενο ανακοίνωση του στρατού.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Η παρουσία του δεν ήταν βέβαιη και η επίσκεψη στη Ρωσία -πρώτη κορυφαίου ευρωπαίου αξιωματούχου τα τελευταία δύο χρόνια- έρχεται ενώ η ΕΕ καλείται να εξετάσει την ανανέωση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.