Κόσμος
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 20:50
«Στημένο» για πάνω από τους μισούς Αμερικανούς το σύστημα των προκριματικών
Συντάκτης: Eidisis.grΠερισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν πως το σύστημα το οποίο χρησιμοποιούν τα πολιτικά κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιλέξουν τους υποψηφίους τους για τον Λευκό Οίκο είναι «στημένο» και πάνω από τα δύο τρίτα θέλουν να δουν τη διαδικασία να αλλάζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξαπέλυσαν συντονισμένα «πυρά» κατά των ΗΠΑ λόγω της απόφασης της αμερικανικής Δικαιοσύνης να κατάσχει δύο δισεκατομμύρια δολάρια από ιρανικά κεφάλαια που έχουν παγώσει στις ΗΠΑ.
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 19:50
Βενεζουέλα: Μόνο Δευτέρα-Τρίτη θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι
Συντάκτης: Eidisis.grΕργασιακή εβδομάδα δύο ημερών επιβάλλει στον δημόσιο τομέα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της σοβαρής ενεργειακής κρίσης με την οποία έχει έλθει αντιμέτωπη η χώρα.
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 18:50
Νταβούτογλου: Δεν «φεύγει» το κοσμικό κράτος από το νέο Σύνταγμα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αρχή του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους θα περιλαμβάνεται στο νέο Σύνταγμα της Τουρκίας, διαβεβαίωσε την Τετάρτη πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την έντονη αντιπαράθεση που ξέσπασε όταν ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης τάχθηκε υπέρ θρησκευτικού Συντάγματος.
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 16:50
Σερβική κάλπη:Αυτοδύναμος Βούτσιτς ενστάσεις για την καταμέτρηση
Συντάκτης: Eidisis.grΦωνές για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις σερβικές εκλογές έρχονται μέχρι και από το πρώτο κόμμα, το SNS του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τις οποίες αριθμός μικρότερων κομμάτων μπαίνει στο Κοινοβούλιο. Το κόμμα του Βούτσιτς παραμένει μεν αυτοδύναμο αλλά κατέληξε με λιγότερες έδρες από όσες είχε προηγουμένως.
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 15:50
ΟΟΣΑ: Το Brexit θα κοστίσει στους Βρετανούς ενα μισθό
Συντάκτης: Eidisis.grΕνας ακόμη μεγάλος οικονομικός οργανισμός τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, με τον επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) να δηλώνει πως το Brexit θα πλήξει την τσέπη των εργαζομένων.
Τη νύχτα παραδόθηκε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ από το Βέλγιο στις γαλλικές Αρχές, έναρξη έτσι της μακράς πορείας του στη γαλλική Δικαιοσύνη για το ρόλο του στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.
Η βεγλική εισαγγελία επιβεβαίωσε πως ο 27χρονος παραδόθηκε στη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης.
Η βεγλική εισαγγελία επιβεβαίωσε πως ο 27χρονος παραδόθηκε στη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης.
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 14:50
Νέα προειδοποίηση ΗΠΑ για τρομοκρατική απειλή στην Τουρκία
Συντάκτης: Eidisis.grΝέα προειδοποίηση για υπαρκτές τρομοκρατικές απειλές σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να λαμβάνει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τρομοκρατικές ομάδες «αναζητούν ευκαιρίες να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Τουρκία».
Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να λαμβάνει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τρομοκρατικές ομάδες «αναζητούν ευκαιρίες να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε ολόκληρη την Τουρκία».
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 13:50
Συνέδριο μετά από τρεις δεκαετίες για τo εργατικό κόμμα Βορείου Κορέας
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι το κυβερνών Εργατικό Κόμμα θα προχωρήσει στις 6 Μαΐου σε συνέδριο, το πρώτο μετά από 36 χρόνια.
Το κομματικό συνέδριο γίνεται με φόντο τις απανωτές δοκιμές της Πιόνγκγιανγκ -«μήνυμα» στο εξωτερικό- και την ένταση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της.
Το κομματικό συνέδριο γίνεται με φόντο τις απανωτές δοκιμές της Πιόνγκγιανγκ -«μήνυμα» στο εξωτερικό- και την ένταση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της.
Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 12:50
«Αποθεματικά» 800 εκατ. δολ. της ISIS έχουν καταστρέψει οι επιδρομές
Συντάκτης: Eidisis.grΟι επιδρομές σε Ιράκ και Συρία εναντιόν θέσεων της ISIS εκτιμάται ότι έχουν επίσης καταστρέψει μέχρι και 800 εκατ. δολάρια που διατηρούσε σε «θησαυροφυλάκια» η οργάνωση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αμερικανικών δυνάμεων.