espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 8:37:34 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 11:50

Βρετανία: Μπροστά το Brexit στις δημοσκοπήσεις

Συντάκτης:
Το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 43%, ενώ εκείνο των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ βρίσκεται στο 39%, καταδεικνύει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου από την εταιρεία Opinium για την εφημερίδα Observer.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 08:50

Γιατί οι ψηφοφόροι είναι θυμωμένοι

Συντάκτης:
Από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ ως τους διαδηλωτές στους δρόμους της Νότιας Ευρώπης, οι ψηφοφόροι είναι θυμωμένοι. Η φτώχεια, η ανεργία και η μετανάστευση, μαζί με την οργή για το πολιτικό κατεστημένο, τα συνεχή χτυπήματα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και τη διάψευση της προσδοκίας για.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, που ήρθαν να προστεθούν σε εκείνες στο Παρίσι τον Νοέμβριο, η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά ερωτήματα για την ισλαμιστική τρομοκρατία. Τέσσερα εξ αυτών είναι τα κυριότερα: πρώτον, ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος· δεύτερον, πώς θα αναδιοργαν.
Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 08:50

Οι ΗΠΑ και το νέο Δόγμα Μονρόε

Συντάκτης:
«Διακηρύξεις επικείμενης καταστροφής» εκπέμπει η Ουάσιγκτον τους τελευταίους μήνες, βλέπουν κυβερνήσεις και πολιτικοί παράγοντες στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και στην Πολωνία. Η προεκλογική περίοδος στην Αμερική και το πολιτικό κλίμα που δημιούργησε προεξοφλούν ότι το πολι.
Πρόσφυγες και μετανάστες που θα επιθυμούν να ζήσουν στο Βέλγιο, θα πρέπει να υπογράψουν δήλωση, με την οποία θα εκφράζουν την αποδοχή των τοπικών αξιών, διαφορετικά το αίτημά τους για διαμονή στη χώρα θα απορρίπτεται, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Βελγίου.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 14:50

«Εναν αιθιοπικό καφέ, παρακαλώ...»

Συντάκτης:
Είναι ο «ελληνικός» καφές «τούρκικος», όπως τον έλεγαν οι πατεράδες μας, ή μήπως είναι «αραβικός», όπως υποστηρίζουν αρκετοί ερευνητές; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, γιατί - τελικά - μπορεί να είναι αιθιοπικός! Οι περισσότεροι από όσους επισκέπτονται την Αιθιοπία σπάνια ακούν κάποιον να τους μιλάει για την πόλη Μπόνγκα, ενώ ελάχιστοι διανύουν τα 460 χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από την Αντίς Αμπέμπα, την πρωτεύουσα της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Οι περίπου 50 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στη διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, προσκεκλημένοι του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απειλή της «πυρηνικής τρομοκρατίας», η οποία δεν πάει να «εξελίσσεται» διαρκώς, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της συνόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.


Ένα νέο διάταγμα που απαγορεύει σε όλους τους χριστιανούς που εξακολουθούν να ζουν στη Ράκα της Συρίας (την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ισλαμικού «χαλιφάτου») να εγκαταλείψουν την πόλη, φέρεται ότι εξέδωσαν οι επιτελείς του Ισλαμικού Κράτους, όπως αναφέρει η οργάνωση «Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά» (Raqqa is Being Slaughtered Silently).
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 09:50

Ο Τραμπ και οι Λεπέν: Ομοιότητες και διαφορές

Συντάκτης:
Εθνικο-λαϊκισμός, ρατσισμός, υποκίνηση σε βία... Για τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στον Ζαν Μαρί Λεπέν, πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, στην κόρη του νυν αρχηγό του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και στον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε στο ΒΗΜΑ ο δρ.
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 08:50

Πόσο «φασίστας» είναι ο Τραμπ;

Συντάκτης:
Ρατσισμός υπήρχε και υπάρχει στις ΗΠΑ. Αντικομμουνισμό, και μάλιστα ακραίο, έχουν ζήσει οι Αμερικανοί με τον γερουσιαστή Μακ Κάρθι. Aλλά ναζισμό; Οχι βέβαια, ούτε φασισμό, τουλάχιστον όχι όπως τον ξέρουμε ιστορικά στη γηραιά ήπειρο.