espa pkm

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2026, 11:13:04 πμ

Κόσμος

Οι τουρκικές αρχές άφησαν ελεύθερο τον συνήγορο του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του βασικότερου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού τον κράτησαν για μία νύχτα, όπως ανέφερε ένας δικηγόρος του.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε μείωση κατά 40% της χρηματοδότησης για το 2025, η οποία προκαλεί «άνευ προηγουμένου κρίση» και κίνδυνο για την απώλεια ζωτικής σημασίας βοήθειας για 58 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι στοχοθέτησε ενεργειακές υποδομές στο έδαφός της χθες, Πέμπτη, και σήμερα, παραβιάζοντας, σύμφωνα με την ίδια, εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που αποσκοπεί στην απαγόρευση των πληγμάτων σε στόχους αυτού του είδους.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να συνεργαστούν για να επιλύσουν περιφερειακές κρίσεις κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες τους.

Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοανατολική Ασία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι στη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη, όπου έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του δικηγόρου του Μεχμέτ Πεχλιβάν και ζήτησε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Η ελλιπής υποδομή και οι ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας καθιστούν τους κατοίκους της Μιανμάρ ιδιαίτερα ευάλωτους σε φυσικές καταστροφές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών χτύπησε το κεντρικό τμήμα της Μιανμάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Ενας αξιωματικός της αυστραλιανής αστυνομίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία επειδή προκάλεσε τον θάνατο μιας 95χρονης με όπλο taser, θα αποφύγει τη φυλακή, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Βροχές που σημειώθηκαν τη νύχτα επέτρεψαν να σβήσουν κάποιες από τις χειρότερες πυρκαγιές που αντιμετώπισε ποτέ η Νότια Κορέα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, κατά τις οποίες ο απολογισμός των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας που μαίνεται σχεδόν μια εβδομάδα έγινε βαρύτερος, φτάνοντας τους 28 νεκρούς.