Κόσμος
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 10:50
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το προσχέδιο για βαρύτερες κυρώσεις στην Β.Κορέα
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να αποφασίσει την Τρίτη για το προσχέδιο που επεκτείνει σημαντικά τις υφιστάμενες διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μετά την πρόσφατη εκτόξευση από την Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με διπλωματικές αναφορές από τον ΟΗΕ.
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 07:50
Είναι ο Καύκασος το επόμενο πεδίο μάχης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας;
Συντάκτης: Eidisis.grΗ αποστολή ενός νέου στόλου μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων από τη Ρωσία στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία, την περασμένη εβδομάδα, εγείρει ανησυχία για την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στην περιοχή.
Να λοιπόν που έφτασε η κρίσιμη καμπή στη μάχη για το χρίσμα: η λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», όταν ψηφίζουν την ίδια μέρα 13 Πολιτείες, ανάμεσά τους το Τέξας και άλλες πέντε στον αμερικανικό Νότο, στις προκριματικές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 05:50
Προσφυγικό: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα εκπονεί η Κομισιόν - Αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη
Συντάκτης: Eidisis.grΣε στάδιο εκπόνησης των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα και άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Μίνα Αντρέεβα.
Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 00:50
Σ.Αραβία: Οι ΗΠΑ έχουν συζητήσει για χερσαία εισβολή στη Συρία
Συντάκτης: Eidisis.grΟι υπουργοί Άμυνας των χωρών που μετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν προ δύο εβδομάδων στις Βρυξέλλες την πιθανότητα χερσαίας εισβολής στη Συρία, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια απόφαση, αποκαλύπτει στο Reuters ο ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 20:50
Η Άγκυρα χαιρετίζει την ουδέτερη στάση του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο
Συντάκτης: Eidisis.grΠολλά ουσιαστικά ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του ΝΑΤΟ να ενεργοποιηθεί στο Αιγαίο παραμένουν ανοιχτά, καθώς η Άγκυρα φαίνεται να μην υποχωρεί από τις πάγιες θέσεις της περί διαφιλονικούμενων περιοχών στο αρχιπέλαγος όπου, όπως προκύπτει, δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να αλλάξει τη στάση της.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 20:50
Αργεντινή: Θα καταβάλει 4,6 δισ. δολ. σε 4 κερδοσκοπικά ταμεία
Συντάκτης: Eidisis.grΗ Αργεντινή δέχτηκε σήμερα, Δευτέρα, να καταβάλει το ποσό των 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κερδοσκοπικό ταμείο NML και σε άλλους πιστωτές της ώστε να δώσει ένα τέλος στη διαμάχη που ξέσπασε πριν από 14 χρόνια, το 2001, με αφορμή τη χρεοκοπία της χώρας.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 20:50
Πολιτικό αδιέξοδο διαρκείας παραμονεύει στην Ιρλανδία μετά τις κάλπες
Συντάκτης: Eidisis.grΤα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ιρλανδίας άφησαν να εννοηθεί τη Δευτέρα ότι θα προσπαθήσουν το καθένα ξεχωριστά να σχηματίσουν κυβέρνηση εντός των επόμενων δέκα ημερών, μετά τις βουλευτικές εκλογές που δεν έδωσαν πλειοψηφία σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 19:50
Γαλλία: Οι αρχές άρχισαν την διάλυση της «ζούγκλας» του Καλαί
Συντάκτης: Eidisis.grYπό ισχυρή αστυνομική προστασία, οι γαλλικές αρχές άρχισαν να ξηλώνουν μέρος της λεγόμενης «ζούγκλας του Καλαί», του καταυλισμού μεταναστών που έχει γίνει η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.
Εδώ και χρόνια μετανάστες, που έχουν έρθει οι περισσότεροι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, διαμένουν εκεί με την ελπίδα να φθάσουν στη Βρετανία, επωφελούμενοι κυρίως από την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.
Εδώ και χρόνια μετανάστες, που έχουν έρθει οι περισσότεροι από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, διαμένουν εκεί με την ελπίδα να φθάσουν στη Βρετανία, επωφελούμενοι κυρίως από την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 19:50
Ιράν: Εδραιώνονται οι μεταρρυθμιστές, αλλά χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή
Συντάκτης: Eidisis.grO μετριοπαθής πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί και οι μεταρρυθμιστές σύμμαχοί του εδραίωσαν την πολιτική του ανοίγματος που υιοθετούν, επιτυγχάνοντας κατά τη διάρκεια των κρίσιμων αυτών εκλογών να ανατρέψουν την επιρροή των συντηρητικών, χωρίς ωστόσo να αποσπάσουν την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.