espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 8:36:20 μμ

Κόσμος

Οι ιταλικές αρχές γνώριζαν την υπόθεση της απαγωγής από τη CIA ενός Αιγύπτιου ιμάμη στο Μιλάνο το 2003 και καταχρηστικά επικαλέστηκαν το κρατικό απόρρητο για να διασφαλίσουν την ατιμωρησία των υπευθύνων, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που εδρεύει στο Στρασβούργο.
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 00:50

Τούρκος και όχι Σύρος ο καμικάζι στην Άγκυρα

Συντάκτης:
Τουρκικής και όχι συριακής καταγωγής, όπως αρχικώς είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA o βομβιστής αυτοκτονίας που παρέσυρε στο θάνατο 29 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Αγγλία, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη "Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α", η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013 και φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.
Οι αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων εν όψει της επιχείρησης εκκένωσης της «Ζούγκλας» του Καλαί, του τεράστιου καταυλισμού στην είσοδο της σήραγγας της Μάγχης.
Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ για πρώτη φορά, υποσχέθηκε ότι μία από τις πρώτες ενέργειές του θα ήταν το κλείσιμο του κέντρου κράτησης στο Γκουαντάναμο Μπέι στην Κούβα. Επτά χρόνια αργότερα, με ένα εχθρικό Κογκρέσο απέναντί του και σκεπτικισμό από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Ομπάμα θα παρουσιάσει ένα σχέδιο για το πώς σκοπεύει να προχωρήσει στο κλείσιμο του Γκουαντάναμο μέχρι τη λήξη της θητείας του.
Για τον κίνδυνο να ανοίξει και στην Τσεχία συζήτηση περί εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν επικρατήσει η ψήφος υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα.
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 21:50

Η Time εξετάζει εξαγορά βασικών δραστηριοτήτων της Yahoo!

Συντάκτης:
Η εταιρία Time Inc, που εκδίδει τα περιοδικά Sports Illustrated, People και Time, εξετάζει το ενδεχόμενο συμφωνίας για εξαγορά βασικών δραστηριοτήτων της Yahoo! ανέφερε δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 20:51

Ιταλικά ΜΜΕ: Η NSA «κρυφάκουγε» τον Μπερλουσκόνι

Συντάκτης:
Τηλεφωνήματα του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και συνεργατών του το 2011 παρακολουθούσε την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τρίτη τον αμερικανό πρεσβευτή στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθεί.

Ένας Ιρανοβρετανός, πρώην δημοσιογράφος του BBC, αποφυλακίστηκε σήμερα με την καταβολή εγγύησης από φυλακή της Τεχεράνης, έγινε γνωστό από φίλο του ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Μπαχμάν Νταροσαφαεΐ, 34 ετών, συνελήφθη στο σπίτι του στις 3 Φεβρουαρίου και προφυλακίστηκε, με αδιευκρίνιστες κατηγορίες.

Τηλεφωνήματα του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και συνεργατών του το 2011 παρακολουθούσε την Αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τρίτη τον αμερικανό πρεσβευτή στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθεί.