espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 6:07:51 μμ

Κόσμος

Αποκαλύπτοντας το σοκαριστικό και ντροπιαστικό στοιχείο για την Ευρώπη ότι καθημερινά κατά μέσο όρο δύο παιδιά πνίγονται στην προσπάθεια των οικογενειών τους να διασχίσουν την ανατολική Μεσόγειο, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η UNICEF, ζητούν την άμεση ενίσχυση της ασφάλειας των προσφύγων και των μεταναστών.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 20:50

Φόρους γλίτωσε η Google το 2014 μεταφέροντας €11 δισ. στις Βερμούδες

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η Google μετέφερε 10,7 δισ. ευρώ μέσω της Ολλανδίας στις Βερμούδες το 2014, στο πλαίσιο μοντέλου που της επιτρέπει να αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το εξωτερικό χωρίς να καταβάλλει φόρους.
Ολονύχτιες ήταν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία που επιδιώκει η Βρετανία επί «νέας σχέσης», και πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας - με την έκβασή τους ακόμη αβέβαια.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι Κούρδοι της Συρίας χρησιμοποίησαν όπλα που τους παρέχουν οι Αμερικανοί κατά αμάχων. Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα μιλήσει την Παρασκευή για το θέμα με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Ναϊρόμπι: Ελεύθερα έξι λιοντάρια που το έσκασαν από Εθνικό Πάρκο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Συναγερμός ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας στην Κένυα, καθώς έξι λιοντάρια το έσκασαν από το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι και έκαναν βόλτα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Standard, τα λιοντάρια εθεάθησαν στην περιοχή Λανγκάτα στη μέση της νύχτας και δασοφύλακες εστάλησαν στην περιοχή για να τα πιάσουν.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 17:50

Συρία: Ταχεία προέλαση κουρδικών δυνάμεων στην επαρχία Χασακέ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, με την υποστήριξη των επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού, ανακατέλαβαν περισσότερα εδάφη από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική επαρχία Χασακέ, πλησιάζοντας σήμερα το μεγάλο τους προπύργιο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 16:50

Διχάζει η προσφυγική πολιτική της Α.Μέρκελ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στο νέο πολιτικό βαρόμετρο του ZDF τα ποσοστά της χριστιανικής ένωσης υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού διχάζει τους πολίτες.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 16:50

Αλλαγές στα σχολεία της Γερμανίας φέρνουν οι πρόσφυγες

Συντάκτης: Eidisis.gr

300.000 παιδιά προσφύγων θα έρθουν φέτος στη Γερμανία και κατ’ επέκταση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Μια πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που θα μπορούσε να αλλάξει μόνιμα το εκπαιδευτικό σύστημα.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 16:50

ΗΠΑ-Εκλογές: Γιατί χάνει στις γυναίκες η Χίλαρι Κλίντον

Συντάκτης: Eidisis.gr
«Μάτσο» άνδρες, ιδίως Ρεπουμπλικάνοι, που μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν για μισογυνισμό, λένε ότι και ανάποδα να τους κρεμάσουν δεν ψηφίζουν Χίλαρι. Αναμενόμενο, θα πείτε, από τέτοιους φαλλοκράτες.

Μόνο που και πάρα πολλές γυναίκες, κυρίως λευκές στις νεαρές ηλικίες 20-40 ετών, δηλώνουν ακριβώς το ίδιο.
Ολονύχτιες ήταν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία που επιδιώκει η Βρετανία επί «νέας σχέσης», και πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας - με την έκβασή τους ακόμη αβέβαια.