espa pkm

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2026, 11:47:40 πμ

Κόσμος

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 07:50

Τόμας Μπέργκερ: Κάποιοι φοβούνται για το μέλλον της Γερμανίας

Συντάκτης: Eidisis.gr
«Η κινητήρια δύναμη όσον αφορά την άνοδο της Ακροδεξιάς στη γερμανική πολιτική σκηνή δεν είναι τόσο μια απότομη στροφή προς τον εθνικισμό αλλά μια γενική αίσθηση κοινωνικής δυσφορίας και απογοήτευσης με τη γερμανική - και την ευρωπαϊκή - πολιτική ελίτ».
Επιστολή με την οποία ζητούν κοινή δράση από την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού υπογράφουν τα μέλη του γερμανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (αντικαγκελάριος της Γερμανίας) και Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ (υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας).
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 00:50

Στη Κούβα ο Πάπας Φραγκίσκος για τη συνάντηση με τον Κύριλλο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στο αεροδρόμιο της Κούβας βρίσκεται ήδη ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο.

Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία κατ' ιδίαν συνάντηση μεταξύ ενός προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ενός προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά το Σχίσμα του 1054.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 00:50

Δύο 15χρονες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε λύκειο της Αριζόνα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Δύο έφηβες ηλικίας 15 ετών σκοτώθηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε λύκειο στην Αριζόνα, γνωστοποίησε η τοπική αστυνομία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα «μεμονωμένο περιστατικό».

Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν η μία κοντά στην άλλη θανάσιμα τραυματισμένα από σφαίρες.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 22:50

Λαβρόφ: Στρατιωτική συνεργασία για την εκεχειρία στη Συρία

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου η κατάπαυση του πυρός στη Συρία, που η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θέλουν να κηρυχθεί μέσα σε μία εβδομάδα, να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ, εκτίμησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 21:50

Στους «Προθύμους» της ΕΕ στρέφεται η Μέρκελ για το προσφυγικό

Συντάκτης: Eidisis.gr
Σε ομάδα κρατών-μελών της ΕΕ που προτίθενται να δεχθούν εθελοντικά στην επικράτειά τους αριθμό προσφύγων, ανεξαρτήτως ενός μόνιμου μηχανισμού κατανομής, στρέφεται η Άνγκελα Μέρκελ επιχειρώντας να βρει διέξοδο στη χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Ευρώπη πρέπει να ασχολείται λιγότερο με τους κανόνες για τις τράπεζες και περισσότερο με όποιον είναι άνεργος, με όποιον ζει μία δύσκολη φάση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη Ρώμη.

Η πολιτική ανοιχτών θυρών έναντι των προσφύγων της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να έχει «διάρκεια», εκτιμά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο, η οποία δημοσιεύεται το Σάββατο.
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 20:50

Γαλλία: Σχεδιάζεται η ισοπέδωση τμήματος της «Ζούγκλας»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Η Γαλλία σκοπεύει να ισοπεδώσει τη μισή «Ζούγκλα», τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλαί. Οι Αρχές έδωσαν σε σχεδόν 1.000 πρόσφυγες προθεσμία μιας εβδομάδας για να εγκαταλείψουν το νότιο τμήμα του προσφυγικού καταυλισμού.
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 18:50

Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτίρια

Συντάκτης: Eidisis.gr
Δύο κτίρια κατέρρευσαν σε κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολςη, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vasip Sahin δήλωσε στο CNN Turk ότι κανείς δεν φαίνεται να έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την κατάρρευση των δύο κτιρίων, εκ των οποίων το ένα πενταόροφο.