espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 3:47:44 πμ

Κόσμος

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σκηνικό επικράτησης του Podemos και σχηματισμού τόξου με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα για τη ριζική αλλαγή της Ευρώπης δεν διαφαίνεται στις κρίσιμες σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία. Οι δημοσκοπήσεις - περιορισμένης αξιοπιστίας και εδώ, όπως στις περισσότερε.
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 08:50

Ανατολική Ευρώπη εναντίον Βρυξελλών

Συντάκτης:
Οι ηγεσίες των δύο θεσμικών πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) αλλά και ηγέτες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στόχος ανήκουστων δημόσιων επιθέσεων από τις κυβερνήσεις χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα της Πολωνίας και της Λιθουανίας.
Η κυβέρνηση της Δανίας υπερασπίστηκε το αμφιλεγόμενο σχέδιό της να προχωρήσει στην κατάσχεση κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που έχουν στην κατοχή τους οι αιτούντες άσυλο προκειμένου να χρηματοδοτήσει κατ' αυτόν τον τρόπο τις υποδομές για τη φιλοξενία τους, μέτρο που που κατά τους επικριτές του παραπέμπει στη λεηλασία των περιουσιών των Εβραίων από τους Ναζί.
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 14:50

Ομπάμα: Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Συντάκτης:

Την πολιτική του κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη σκιά των τζιχανιστικών επιθέσεων σε Παρίσι και Καλιφόρνια, υπερασπίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη χρονιά που φεύγει.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την Παρασκευή ομόφωνα απόφαση η οποία επικυρώνει ένα φιλόδοξο ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία.

Η απόφαση προβλέπει ότι θα διεξαχθούν «στις αρχές Ιανουαρίου» διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για να τερματιστεί ο πόλεμος που διαρκεί τεσσεράμισι χρόνια και ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός σε όλη τη συριακή επικράτεια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράκ» και κυρίως να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την ιρακινή επικράτεια.
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 07:50

Φως στην ιστορία του Στόουνχετζ

Συντάκτης:
Πριν από περισσότερα από 6.000 χρόνια σε μια περιοχή στη νοτιοδυτική κομητεία του Γουΐλτσιρ η πτώση ενός δέντρου είχε ως αποτέλεσμα να χτιστεί ένα από τα πρώτα σπίτια σε ολόκληρη την Αγγλία.

Την πολιτική του κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη σκιά των τζιχανιστικών επιθέσεων σε Παρίσι και Καλιφόρνια, υπερασπίστηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη χρονιά που φεύγει.

Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή ρουτίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα, πέταξε κατά λάθος σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από τεχνητό κινεζικό νησί στο διαφιλονικούμενο αρχιπέλαγος Σπάρτλι, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal.
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 00:50

ΟΗΕ: Συμφώνησαν οι 5 στο σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία

Συντάκτης:

Μόσχα και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, την σύγκληση «κρίσιμης σημασίας» διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, έπειτα από πολύωρες συνομιλίες ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.