Κόσμος
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 08:50
Spiegel: Eυρωπαΐκές εταιρίες παρέχουν στο ISIS πρόσβαση στο διαδίκτυο
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Ισλαμικό Κράτος γνωρίζει πολύ καλά πως να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο προκειμένου να διαδίδει την προπαγάνδα του. Ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel γράφει πως ευρωπαϊκές εταιρείες ενδέχεται να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στην τρομοκρατική οργάνωση μέσω δορυφορικών πιάτων.
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 08:50
Τα ανοικτά σύνορα ενισχύουν την ασφάλεια της Ευρώπης
Συντάκτης: Eidisis.grΤο Βήμα - The Project Syndicate
Αλλη μία βασική ευρωπαϊκή κατάκτηση τίθεται σε κίνδυνο. Περίπου δύο δεκαετίες αφότου οι συνοριακοί έλεγχοι εγκαταλείφθηκαν εξαιτίας της συνθήκης Σένγκεν - που τώρα περιλαμβάνει 26 χώρες, μαζί με τέσσερα μη κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) - η Γερμανία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία, το ίδιο και η Γαλλία στα σύνορά της με το Βέλγιο.
Αποστολή, Μοντεβίδεο Καθώς ο πλανήτης επιχειρεί το δύσκολο έργο της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μια μικρή χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάνει τη μετάβαση να φαίνεται παιδιάστικα απλή και προσιτή.
Στο στόχαστρο των Anonymous βρέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η οργάνωση, αφού προειδοποίησε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων να σκέφτεται «δύο φορές» πριν μιλήσει, χάκαρε την ιστοσελίδα του.
Η οργάνωση, αφού προειδοποίησε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων να σκέφτεται «δύο φορές» πριν μιλήσει, χάκαρε την ιστοσελίδα του.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 23:50
Καμπούλ: Ισπανός αξιωματικός νεκρός σε έκρηξη
Συντάκτης: Eidisis.grΈκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ σημειώθηκε την Παρασκευή, τραυματίζοντας έναν ισπανό αξιωματικό της αστυνομίας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν ότι την έκρηξη πυροδότησε καμικάζι.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 22:50
Ασαντ: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τρομοκράτες
Συντάκτης: Eidisis.grΈνοπλες ομάδες ανταρτών θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη ομάδα που θα συμμετάσχει σε επιτροπή που στόχος της θα είναι η επίβλεψη των συνομιλιών με την κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

H λέξη πρόσφυγες είναι η λέξη της χρονιά στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Εταιρείας για τη Γερμανική Γλώσσα. Στη τρίτη θέση επελέγη η λέξη Grexit.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 22:50
Καμπούλ: Ισπανός αξιωματικός τραυματίας σε έκρηξη
Συντάκτης: Eidisis.grΈκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ σημειώθηκε την Παρασκευή, τραυματίζοντας έναν ισπανό αξιωματικό της αστυνομίας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν ότι την έκρηξη πυροδότησε καμικάζι.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 21:50
Επίσκεψη Κέρι στη Μόσχα και στο «μενού» η Συρία
Συντάκτης: Eidisis.grΟ αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 19:50
Πούτιν: Κάθε δύναμη που απειλεί τη Ρωσία στη Συρία θα καταστρέφεται
Συντάκτης: Eidisis.grΣε σκληρή προειδοποίηση προς την Τουρκία στη σκιά της κατάρριψης του μαχητικού Su-24, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμηνύει ότι ο ρωσικός στρατός στη Συρία «θα καταστρέφει άμεσα» οποιαδήποτε δύναμη τον απειλεί. Δίνει εντολή στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να απαντούν «άμεσα και σκληρά», σημειώνοντας ότι ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με επιπλέον αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας -προαναγγέλλοντας παράλληλα, σε επίδειξη δύναμης, περαιτέρω εκσγυχρονισμό του ρωσικού οπλοστασίου.