Κόσμος
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 17:50
Ρόμπερτ Φισκ: Ο Ολάντ και οι πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία
Συντάκτης: Eidisis.grΣτο γεγονός ότι η Γαλλία, όπως και οι ΗΠΑ, διατηρεί ένα πολύ προσοδοφόρο εμπόριο όπλων με την Σαουδική Αραβία, τον πνευματικό καθοδηγητή και σπόνσορα των πιο ακραίων ισλαμιστών όπου Γης, εστιάζει ο Ρόμπερτ Φισκ, σε άρθρο του στον Independent.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 17:50
Ολάντ: Χτυπήθηκε η χώρα, η νεολαία της, οι ιδέες της
Συντάκτης: Eidisis.gr«Οι πράξεις αυτές μάς επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι η χώρα ολόκληρη που χτυπήθηκε, οι ιδέες της, η νεολαία με κάθε “ποικιλομορφία” της». Αυτό ήταν το συμπέρασμα γάλλου προέδρου αμέσως μετά το τέλος της επιχείρησης στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού την Τετάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο τρομοκρατών και τη σύλληψη επτά ακόμη.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 17:50
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης: Εκκένωση σταθμού λόγω ύποπτης αποσκευής
Συντάκτης: Eidisis.grΈνας από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης εκκενώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι μετά τον εντοπισμό ύποπτης αποσκευής, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διαχειρίστρια εταιρία.
«Αντιμετωπίζουμε μια ύποπτη κατάσταση στο αεροδρόμιο Κάστρουπ.
«Αντιμετωπίζουμε μια ύποπτη κατάσταση στο αεροδρόμιο Κάστρουπ.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 16:50
Πόλεμος στο Παρίσι κατά της ISIS - Δύο ύποπτοι νεκροί ανάμεσά τους μια γυναίκα «καμικάζι» - Επτά συλλήψεις
Συντάκτης: Eidisis.grΒροχή πυροβολισμών, που διήρκεσαν περισσότερο από μια ώρα, σημειώθηκε στην περιοχή Σεν Ντενί, στο βόρειο Παρίσι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση μεγάλη της γαλλικής αστυνομίας, πέντε ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα.
Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες για τον ρόλο του Μπασάρ αλ Άσαντ στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης της Συρίας, τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ το Κρεμλίνο κατέστησε σαφές ότι συνεχίζει κανονικά τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 16:50
Ταυτοπιήθηκαν οι 129 νεκροί της επίθεσης στο Παρίσι
Συντάκτης: Eidisis.grΟλοκληρώθηκε το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης όλων των νεκρών στις επιθέσεις στο Παρίσι τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου, έπειτα από ημέρες αγωνίας για τους οικείους των θυμάτων.
Την αναγνώριση επιβεβαίωσε επισήμως η γαλλική κυβέρνηση το μεσημέρι της Τετάρτης.
Την αναγνώριση επιβεβαίωσε επισήμως η γαλλική κυβέρνηση το μεσημέρι της Τετάρτης.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 16:50
ΕΤΕπ: Ενέκρινε δάνεια €120 εκατ. για στέγαση προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΔάνειο 120 εκατ. ευρώ στο γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου ενέκρινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την παροχή στέγασης σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο σε διάφορες τοποθεσίες.
Πρόκειται για την πρώτη άμεση στήριξη της ΕΤΕπ για την παροχή έκτακτης στέγασης σε πρόσφυγες, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, παρόμοια οικονομική στήριξη αναμένεται ζητηθεί και από άλλες «τοπικές αρχές ή εθνικές κυβερνήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
Πρόκειται για την πρώτη άμεση στήριξη της ΕΤΕπ για την παροχή έκτακτης στέγασης σε πρόσφυγες, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, παρόμοια οικονομική στήριξη αναμένεται ζητηθεί και από άλλες «τοπικές αρχές ή εθνικές κυβερνήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες».
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 16:50
Independent: Γιατί δεν αρκούν μόνο οι βομβαρδισμοί κατά του ISIS
Συντάκτης: Eidisis.gr«Γαλλικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Ράκα, πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και χτύπησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη όπλων των τζιχαντιστών. Αλλά 10 γαλλικά αεροπλάνα που ρίχνουν 20 βόμβες είναι απίθανο να επιτύχουν πάρα πολλά, γιατί οι στόχοι κρύβονται, είναι διασκορπισμένοι και δύσκολο να ανιχνευθούν», γράφει ο Πάτρικ Κόκμπερν στον Independent.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 16:50
Λαβρόφ: Απαράδεκτο να ζητείται αποχώρηση Άσαντ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι
Συντάκτης: Eidisis.grΟ επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Τετάρτη πως είναι «απαράδεκτο, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, να ζητείται η αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ένωση κατά της τρομοκρατίας.
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 15:50
Γερμανία: Υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις για απειλή στο Αννόβερο
Συντάκτης: Eidisis.grΟ πρωθυπουργός του γεμρανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας ανέφερε πως υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις» για «συγκεκριμένη απειλή» στο Αννόβερο, υπερασπιζόμενος την απόφαση να ακυρωθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας το βράδυ της Τρίτης.