espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 4:04:34 πμ

Κόσμος

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σημείωσε μία μεγάλη νίκη στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στη Τουρκία, βγαίνοντας ενισχυμένο μετά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιουνίου στην οποία η δύναμή του είχε μειωθεί κατά 9%.
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:50

Xιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων: η εξαφάνιση ενός μύθου

Συντάκτης:
Μέχρι πρόσφατα στο Βασίλειο του Μπουτάν οι άνθρωποι αφηγούνταν ιστορίες για τυχαίες «συναντήσεις» τους με το πλάσμα Γέτι, γνωστό και ως χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, ένα πιθηκόμορφο αλλόκοτο «τέρας» η ύπαρξη του οποίου δεν έχει επαληθευτεί ποτέ.
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 08:50

Η υποκριτική φιλανθρωπία της Σίλικον Βάλεϊ

Συντάκτης:
Η ιδεολογία της Σίλικον Βάλεϊ είναι ότι η καινοτομία και όχι τα χρήματα είναι η κινητήριος δύναμή της και ότι η τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο είναι το πραγματικό μέτρο των πραγμάτων.
Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Λονδίνο στη διάρκεια της ετήσιας Million Mask March (Πορεία των Εκατομμυρίων Μασκών), παγκόσμια διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην επέτειο της Νύχτας του Γκάι Φοκς.

Χιλιάδες διαδηλωτές με μάσκες Γκάι Φοκς κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να συμμετάσχουν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση.

Έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι διατυπώνει αντισημιτικές θέσεις, έχει υπαινιχθεί ότι ο πρόεδρος της χώρας του, ο Ρεουβέν Ρίβλιν, δεν είναι τόσο σημαντικός για να αποπειραθεί να τον δολοφονήσει κάποιος κι έχει επίσης υποστηρίξει ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι διαθέτει τις νοητικές ικανότητες ενός… 12χρονου.

Ως «αντεπανάσταση» χαρακτηρίζει τα γεγονότα του 1989 η 88χρονη σήμερα Μάργκοτ Χόνεκερ (πρώην υπουργός Παιδείας και χήρα του τελευταίου ηγέτη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ) Εριχ Χόνεκερ) και τα θεωρεί «συνέπεια της «θανατηφόρας κούρσας των εξοπλισμών» στην οποία παρέσυραν οι ΗΠΑ τη Σοβιετική Ενωση με τελικό αποτέλεσμα «οι επονομαζόμενοι μεταρρυθμιστές» της, να εγκαταλείψουν όλες τις «σοβιετικές κατακτήσεις».
Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε βόμβα η συντριβή του αεροσκάφους της Metrojet στο Σινά, δηλώνει ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον καθώς πυκνώνουν οι υποψίες για τρομοκρατική ενέργεια -υπόθεση την οποία Ρωσία και Αίγυπτος απορρίπτουν ως πρόωρες εικασίες.
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» θα αναπτυχθεί για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

«Η ανάπτυξη της αεροναυτικής μονάδας υποστήριξης γύρω από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ αποφασίσθηκε ώστε να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον του Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους] και των οργανώσεων που συνεργάζονται μαζί του» αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου άμυνας.
Το ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε το πρωί της Πέμπτης περίπου 500 πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη με αλιευτικό, το οποίο εντοπίστηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Οι 517 πρόσφυγες, μεταξύ αυτών 33 παιδιά και δύο βρέφη, εντοπίστηκαν στη θάλασσα «σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες», στοιβαγμένοι σε ένα πολύ παλιό αλιευτικό σκάφος μόλις 20 μέτρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Άμυνας.
Στις κάλπες θα προσέλθουν σε 45 μέρες οι πολίτες της Ισπανίας και η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην εκτίμηση ψήφου, το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του Μαριάνο Ραχόι είναι σταθερά πρώτο με 29,1%, οι Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ σταθερά δεύτεροι με 25,3%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται πλέον οι Ciudadanos του νεαρού Άλμπερτ Ριβέρα με 14,7%.