Κόσμος
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 20:50
«Απλό εγχειρίδιο για σαμποτάζ»: Μήπως ο συνάδελφός σας είναι κατάσκοπος της CIΑ;
Συντάκτης: Eidisis.grΕβδομήντα και πλέον χρόνια μετά το τέλος του B' Παγκόσμιου Πολέμου, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) αποχαρακτήρισε έγγραφό της με οδηγίες για την καταστροφή εχθρικών επιχειρήσεων.
Το έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, είχε συνταχθεί ως απόρρητο τον Ιανουάριο του 1944 με τίτλο: «Απλό εγχειρίδιο για σαμποτάζ: Στρατηγικές Υπηρεσίες».
Το έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, είχε συνταχθεί ως απόρρητο τον Ιανουάριο του 1944 με τίτλο: «Απλό εγχειρίδιο για σαμποτάζ: Στρατηγικές Υπηρεσίες».
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 19:50
Το 2017 η Google θα ξεκινήσει την παράδοση εμπορευμάτων με drone
Συντάκτης: Eidisis.grΕντός του 2017 τοποθετεί ο επικεφαλής του Project Wing της Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) την πρώτη πτήση των δικών της μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την παράδοση εμπορευμάτων στις ΗΠΑ. Ο Ντέιβιντ Βος, που προεδρεύει επίσης σε ειδική ομάδα εργασίας στην αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας, προέβη σε αυτή την εκτίμηση σε πρόσφατο συνέδριο της βιομηχανίας για την διαχείριση της κυκλοφορίας των drones.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 19:50
Ισραήλ: Τριετής φυλάκιση για τους Παλαιστίνιους που πετούν πέτρες
Συντάκτης: Eidisis.grΝόμο που που επιβάλλει ελάχιστη ποινή τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες εγκρίθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το ισραηλινό Κοινοβούλιο.
Το σχέδιο νόμου, το οποίο πρότεινε η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, εγκρίθηκε με 51 ψήφους υπέρ και 17 κατά, αναφέρει ο δικτυακός τόπος της Κνεσέτ.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 19:00
Τι λέει ο ΟΗΕ για τους όρους «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση»
Συντάκτης: Eidisis.grΜε την επιστημονική κοινότητα να είναι διχασμένη σχετικά με τα όρια μεταξύ γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, ο επίσημος ορισμός που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την εθνοκάθαρση είναι «το να καταστήσει κάποιος μια περιοχή εθνικά ομογενοποιημένη, χρησιμοποιώντας μέσα όπως τη βία και τον φόβο, προκειμένου να διώξει από την περιοχή εκείνους τους πληθυσμούς που ανήκουν σε μια άλλη εθνική ή φυλετική ομάδα».
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 16:50
Ρωσία: Βόμβες αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
Συντάκτης: Eidisis.grΠολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας έριξαν την Τρίτη δύο βόμβες σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο των ρωσικών δυνάμεων, συνταγματάρχη Ιγκόρ Κλίμοφ.
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης και μέλη της αντιπολίτευσης μπορεί να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ρωσία για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία.
Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης και μέλη της αντιπολίτευσης μπορεί να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Μόσχα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Ρωσία για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 16:50
Νεαρή Αφγανή λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους Ταλιμπάν
Συντάκτης: Eidisis.grΗ ηλικία της μεταξύ 19 και 21 ετών. Το όνομά της Ροξαχάνα. Βρίσκεται σε μία τρύπα μέσα στη γη και άνδρες της πετούν πέτρες σε βίντεο φρίκης που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη γνησιότητα του οποίου επιβεβαίωσαν οι τοπικές αφγανικές αρχές.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 15:50
ΗΠΑ: Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στην Κου Κλουξ Κλαν
Συντάκτης: Eidisis.grΗ λεγόμενη ομάδα «χακτιβιστών» Anonymous έχει αρχίσει να δίνει στη δημοσιότητα προσωπικές πληροφορίες για φερόμενα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν.
Η ομάδα έχει υποσχεθεί να ξεσκεπάσει σχεδόν 1.000 μέλη της ρατσιστικής ομάδας μίσους ως τις 5 Νοεμβρίου.
Η ομάδα έχει υποσχεθεί να ξεσκεπάσει σχεδόν 1.000 μέλη της ρατσιστικής ομάδας μίσους ως τις 5 Νοεμβρίου.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 15:50
Αμοιβή 1.000.000 δολαρίων στον χάκερ του iPhone πληρώνει η Zerodium
Συντάκτης: Eidisis.grΤο επιθυμητό αποτέλεσμα είχε η ανοικτή πρόκληση που έθεσε η εταιρεία Zerodium στους απανταχού χάκερ τον Σεπτέμβριο του 2015. Η εταιρεία που εμπορεύεται άγνωστες ατέλειες λογισμικού σε επιχειρήσεις και μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσε ότι υπήρξε νικητής 1.000.000 δολαρίων που κατάφερε να εγκαταστήσει από απόσταση εφαρμογή με δικαιώματα διαχειριστή σε iPhone με iOS 9.1/9.2, περνώντας απαρατήρητος κάτω από την μύτη της Apple.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 15:50
Ινδία: Ισόβια κάθειρξη σε οδηγό ταξί της Uber για βιασμό επιβάτιδος
Συντάκτης: Eidisis.grΔικαστήριο της Ινδίας επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης την Τρίτη σε έναν οδηγό της εταιρείας ταξί με έδρα τις ΗΠΑ Uber, ο οποίος τον περασμένο μήνα είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό μίας επιβάτιδος - μία δικαστική υπόθεση που υπογραμμίζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας.
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 15:50
Η Λιβύη απειλεί ότι θα στείλει στην Ευρώπη καράβια με μετανάστες
Συντάκτης: Eidisis.grΗ μια από τις δύο «κυβερνητικές ομάδες» της Λιβύης απειλεί «να ανοίξει τις παραλίες» της χώρας και να στείλει κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη αν η ευρωπαϊκή κοινότητα αρνηθεί να την αναγνωρίσει επίσημα.